Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Σημαντική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ζίτσας…

Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού δημαρχείου (Ελεούσα)
    Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ζίτσας θα συζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του 2013 και τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Ζίτσας.
    Μπορεί από έργα του τεχνικού προγράμματος ο Δήμος Ζίτσας (και όλοι οι δήμοι) να είναι σε δύσκολη κατάσταση, ενδιαφέρον όμως προκαλεί η συζήτηση για τα ανταποδοτικά τέλη που προαναγγέλλει η ημερήσια διάταξη, δηλαδή για την τιμή του νερού και της καθαριότητας – φωτισμού.
    Αναμένεται πολλά μέλη της επιτροπής διαβούλευσης να ζητήσουν την ουσιαστική μείωση της τιμής του νερού για τις φυσιολογικές καταναλώσεις, ώστε...
να υπάρξει ελάφρυνση της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών.     
    Παράλληλα με την κλιμάκωση της τιμής θα αντισταθμιστούν τα δημοτικά έσοδα από όσους καταναλώνουν νερό πάνω από το φυσιολογικό  και το μέσο όρο.
    Ήδη ακούστηκαν πολλά για την ισοπεδωτικά άδικη τιμή του νερού, όταν σε όλους σχεδόν του Δήμους της χώρας υπάρχει κλιμάκωση. Με την κλιμάκωση ευνοούνται οι οικιακοί καταναλωτές που χρησιμοποιούν την φυσιολογική ποσότητα νερού με χαμηλότερο τιμολόγιο και επιβαρύνονται όσοι ποτίζουν ή κάνουν μεγάλες καταναλώσεις. Άλλωστε είναι άδικο άλλοι να χρησιμοποιούν την αναγκαία ποσότητα νερού και αυτοί που κάνουν υπερκατανάλωση να έχουν την ίδια αντιμετώπιση.
     Βέβαια ευχής έργο θα είναι να μην επικρατήσουν ισοπεδωτικές λαϊκίστικες απόψεις που θα αδικήσουν τους πολλούς δημότες υπέρ των λίγων με τις μεγάλες καταναλώσεις σε σπίτια, κήπους και καταστήματα.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Συζήτηση για την κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Ζίτσας 2013
2. Συζήτηση για το ετήσιο πρόγραμμα δράσης 2013
3. Ενημέρωση - Συζήτηση για τα ανταποδοτικά τέλη έτους 2013
4. Διάφορα θέματα