Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ο Σπ. Πάικας ίδρυσε παράταξη (την Ενωτική Κίνηση - “ΕνΚΕΠ”)!!!

Κατεβαίνει οριστικά ως επικεφαλής στις εκλογές - Όλη η ανακοίνωση.
Ο δικηγόρος και αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας κ. Σπύρος Πάικας θα τεθεί  -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση- επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ενωτικής Κίνησης - “ΕνΚΕΠ” στις επόμενες εκλογές του 2014 και θα είναι το "αντίπαλο δέος",  «…έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την πρόοδο, την ευημερία και …» του σημερινού ...
προέδρου της ΕΠΣΗΠ (Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων ΗΠείρου) κ. Βασίλη Μάντζιου. Οι εκλογές της ΕΠΣΗΠ σημειωτέον είναι προγραμματισμένες μετά από μια διετία.

Αποχωρεί;
Πολιτικοί κύκλοι του Δήμου Ζίτσας, σχολιάζοντας την χρονική στιγμή που εκδηλώνεται η υποψηφιότητα του κ. Πάικα για την προεδρία της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ένωσης της Ηπείρου (ΕΠΣΗΠ) και μάλιστα δύο ολόκληρα χρόνια προ των εκλογών της χωρίς κάποιον ορατό ιδιαίτερο λόγο, σε συνδυασμό με την επερχόμενη σε ένα δίμηνο (την Πρωτοχρονιά) αλλαγή των αντιδημάρχων στο Δήμο Ζίτσας, εκτιμούσαν ότι πρόκειται για έμμεση δήλωση αποχώρησής του από την διεκδίκηση του “δακτυλιδιού” από τον κ. Ρογκότη. 
Παράλληλα πλέον θεωρούν ως βέβαιη πλέον την αντικατάστασή του από τη θέση του αντιδημάρχου που κατέχει σήμερα στο Δήμο Ζίτσας. Τούτο άλλωστε “προδίδει” και η αναφορά στην επίσημη ανακοίνωση (στην οποία βέβαια πρόκειται να γίνουν αρκετές μελλοντικές αναφορές) της Ενωτικής Κίνησης - “ΕνΚΕΠ” του κ. Πάικα μόνο με την ιδιότητα του δικηγόρου (παραλείποντας αυτή του αντιδημάρχου Ζίτσας).

Οι ελιγμοί
Πέραν όμως τούτου διαφαίνεται ότι οι αναγκαίοι πλέον από πλευράς Πάικα “ελιγμοί” στην κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας της ΕΠΣΗΠ, θα τον “υποχρεώσουν” εκουσίως ή ακουσίως να αποστασιοποιηθεί όχι μάλλον τυπικά, αλλά ουσιαστικά και σημαντικά από την παράταξη του κ. Ρογκότη και τον ευρύτερο πολιτικό του χώρο. Αναμενόμενη θα πρέπει επίσης να θεωρείται οσονούπω και η αποχώρησή του από τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Πασσαρώνας που κατέχει μέχρι σήμερα.

Οι …παρενέργειες
Και βέβαια είναι άγνωστες ακόμη οι “παρενέργειες” και οι πιθανές ανακατατάξεις που μπορεί να προκαλέσουν οι αναγκαίοι αυτοί “ελιγμοί” του κ. Πάικα, κάτι που ίσως ούτε και ο ίδιος ακόμη δεν είναι σε θέση να γνωρίζει από τώρα!!!
Παράλληλα, με την από τώρα κίνηση αυτή του κ. Σπ. Πάικα, βγαίνει στην επιφάνεια τόσο η ενδοπαραταξιακή κόντρα του με τον κ. Βασ. Γαρδίκο, όσο και το γενικότερο “μπάχαλο” που επικρατεί στην παράταξη Ρογκότη, το οποίο βέβαια θα γίνει πλήρως ορατό ακόμη και “δια γυμνού οφθαλμού” τους πρώτους μήνες του 2013, μετά τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας
Όπως ανακοίνωσε η Ενωτική Κίνηση Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου (ΕνΚΕΠ), ο δικηγόρος  κ. Πάικας στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσει την αλλαγή των δεδομένων σε επίπεδο Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων ΗΠείρου.
Αναλυτικά:
"Η ΕΝ.Κ.Ε.Π. μένοντας πιστή στις αρχές τις ιδρυτικής της διακήρυξης και έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την πρόοδο, την ευημερία και την αλλαγή του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου, τα τελευταία δύο χρόνια πορεύτηκε, διαρκώς παρούσα, ενοχλώντας όσους έπρεπε και παρεμβαίνοντας εντός, αλλά και εκτός των θεσμικών οργάνων, προτείνοντας λύσεις σε θέματα που ταλανίζουν το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο αλλά και περαιτέρω.
Πλέον πιστεύουμε πως η στιγμή ωρίμασε για να προχωρήσουμε το εγχείρημα μας ένα βήμα παρακάτω. Ήρθε η ώρα το ποδόσφαιρό μας να αλλάξει σελίδα. Θα πρέπει να υπάρξει μια άλλη διέξοδος, ένας άλλος δρόμος για το τοπικό μας ποδόσφαιρο.
Έτσι, ύστερα από διεξοδική συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΕΝ.Κ.Ε.Π. κατά την οποία έγινε αναλυτική και εποικοδομητική συζήτηση για την περαιτέρω πορεία μας, αποφασίστηκε ομόφωνα ο δικηγόρος Σπύρος Πάικας να ηγηθεί του ψηφοδελτίου μας, προκειμένου στις προσεχείς εκλογές της Ε.Π.Σ.ΗΠ. να διεκδικήσει την προεδρία της.
Στεκόμαστε όλοι δίπλα του αρωγοί σ' αυτό που μαζί ξεκινήσαμε για την ανατροπή του κατεστημένου. Για τη νέα Ε.Π.Σ.ΗΠ. σε επίπεδο λειτουργίας, φιλοσοφίας, προσώπων, αρχών και αξιών.
Για να αποκτήσει το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο ξανά τη χαμένη του αίγλη και αξιοπιστία.
Για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το ρόλο που μας αρμόζει ως Γιαννιώτικο ποδόσφαιρο στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου".