Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Μόνο η πλειοψηφία ψήφισε τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη…

Γιατί δεν τις ψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε στην αύξηση των δημοτικών τελών κατά 10 % που αποφάσισε η δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας προκειμένου να εισπράξει περίπου 80.000 € - 100.000 € από τους δημότες.
Μετά τις δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βλέτσα και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τζίμα και η παράταξη του κ. Βούζα με ανακοίνωσή της τεκμηριώνει το δικό της όχι στις αυξήσεις.
Όλη η ανακοίνωση…
της “Συμμαχίας πολιτών”  του κ. Χρυσ. Βούζα:
«Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία  για την χώρα και για τους πολίτες υπάρχουν Δήμαρχοι και Δημοτικές Αρχές που ψηφίζουν αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη 10%.
   Όταν πολύ καλά γνωρίζουν οι πολίτες καθημερινά δέχονται αφαίμαξη του εισοδήματός τους με την μείωση των μισθών και συντάξεων, τα αλλεπάλληλα χαράτσια, την ακρίβεια στα είδη καθημερινής κατανάλωσης και κάθε σπίτι έχει έναν ως τρείς άνεργους, ζητάνε από τους πολίτες να βάλουν το χέρι πάλι στην τσέπη.
   Δυο χρόνια η Δημοτική Αρχή Ρογκότη δεν έκανε τίποτα για να μειώσει το κόστος της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού.
    Η «Συμμαχία πολιτών» για ακόμα μία φορά κατέθεσε τις προτάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο στις18/10/2012 που είναι:
1) Να υλοποιηθεί η πρότασή μας (έχει κατατεθεί από το Φλεβάρη του 2011) για την κομποστοποίηση των απορριμμάτων. Πρέπει να ξεκινήσει ΠΙΛΟΤΙΚΑ το μέτρο, αφού τους έχουμε ενημερώσει ότι η αγορά των κάδων κομποστοποίησης στοιχίζει ελάχιστα χρήματα (σχεδόν 40 Ευρώ ο κάδος). Έτσι θα μειώσουμε κατά 60% τον όγκο των αποκομιζόμενων απορριμμάτων.
2) Άμεση ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ της σύμβασης με τον ιδιώτη εργολάβο για μείωση της αρχικής  τιμής του κόστους αποκομιδής των απορριμμάτων μέχρι 20%.
3) Ενημέρωση των πολιτών για την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή (ανακύκλωση κ.λ.π.). 
4) Μελέτη με βάση τα Ευρωπαϊκό δεδομένα για μείωση της κατανάλωσης και του κόστους στον ηλεκτροφωτισμό και ουσιαστική αποτύπωση και καταγραφή όλου του δήμου.
Προτείναμε στον Δήμαρχο να μας καλέσει για να του εξειδικεύσουμε την πρότασή μας για τον ηλεκτροφωτισμό.
5) Ορθολογισμός των ανείσπρακτων χρεών, λαμβάνοντας υπόψη την συγκυρία και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε νοικοκυριού.
6) Τέλος ζητάμε να ξεκινήσει έστω και τώρα διάλογος για έναν άλλον πιο δίκαιο τρόπο χρέωσης των ανταποδοτικών τελών, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της οικονομοτεχνικής μελέτης που θα απαιτηθεί.»