Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Άντε πάλι ο Τσουμάνης με την Παιδόπολη του Αγ. Ιωάννη…

Μήπως τώρα ξέρει τίποτα ο κ. Γαρδίκος???
κλικ για μεγέθυνση
Δύο λαϊκές παροιμίες λένε στην πολιτική τους εκδοχή:
Η πρώτη «Δουλειά δεν είχε ο διάολος κι έδερνε τα παιδιά του» και αφορά τον κ. Φίλ. Τσουμάνη του Δήμου Ιωαννιτών που μη έχοντας τίποτα άλλο να κάνει αφού για εκείνο το “υπνωτήριο αστέγων” προσπάθησε και στα Γιάννενα αλλά “έφαγε μαύρο από παντού” και ξανασκέφτηκε την Παιδόπολη Αγία Ελένη στον Αγ. Ιωάννη του Δήμου Ζίτσας, επανερχόμενος!!!
Η δεύτερη παροιμία λέει : «Αυτουνού του παίρνουν οι κότες το ψωμί μέσα από τα χέρια» και αφορά τον Δήμαρχο Ζίτσας κ. Ρογκότη, αν τελικά ο Δήμος Ιωαννιτών πάρει την Παιδόπολη όπως επιδιώκει, όταν μάλιστα ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας το αρνείται και  αποφάσισε να γίνει εκθεσιακός χώρος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του άριστα πληροφορημένου...
για τα περί του Δήμου Ιωαννιτών site epiruspost.gr, με τίτλο : «Επανέρχεται ο Δήμος για την παραχώρηση της Αγ. Ελένης» αναφέρονται τα εξής:
«Το αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών και του ΟΚΠΑΠΑ για την παραχώρηση ενός από τα κτίρια που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης Αγία Ελένη, ώστε να δημιουργηθεί ξενώνας αστέγων, επαναφέρει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φίλιππας Τσουμάνης.
Ο κ. Τσουμάνης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο με την οποία αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης και ζητά την παραχώρηση ενός κτιρίου ώστε να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία του ξενώνα.
Να σημειωθεί ότι το αίτημα είχε υποβληθεί και στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Τότε υπήρξε η προφορική διαβεβαίωση για την παραχώρηση ενός κτιρίου, όμως δεν ακολούθησε και η έγγραφη λόγω της προκήρυξης των εκλογών.
Από το Δήμο Ιωαννιτών και τον ΟΚΠΑΠΑ εκτιμάται ότι η δημιουργία ξενώνα αστέγων είναι επιβεβλημένη καθώς θα καλύψει μία κοινωνική ανάγκη η οποία λόγω της οικονομικής κρίσης συνεχώς μεγαλώνει.
Οι εγκαταστάσεις της Παιδόπολης έχουν εγκαταλειφθεί προ οκταετίας και ένα από τα κτίρια που υπάρχουν μπορεί να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή.»
Μένει να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης και αν δικαιωθεί το epiruspost. Επίσης αν ο αντιδήμαρχος κ. Γαρδίκος γνωρίζει ή όχι κάτι για το θέμα…