Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ομολογούν συγχώνευση ΣΥΔΚΛΙ – ΔΕΥΑΙ…

Βαρύτατο πλήγμα η υλοποίησή της για το Δήμο Ζίτσας. “Κοιμούνται στα χαμομήλια” ο κ. Ρογκότης και ο κ. Γαρδίκος. Στα ύψη – μέχρι πενταπλάσια – η τιμή του νερού.
πολιτική γελοιογραφία -
κλικ για μεγέθυνση
    Βήμα ταχύ προς τη συγχώνευση ΣΥΔΚΛΙ – ΔΕΥΑΙ. Ήδη ενώ η σχετική μελέτη ετοιμάστηκε από την ΔΕΥΑΙ και το Δήμο Ιωαννιτών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την ύδρευση κ. Βασ. Γαρδίκος και βέβαια ο δήμαρχος κ. Δ. Ρογκότης, μετατρέπονται σε πολιτικά “άβουλα όντα” που “άγονται και φέρονται” από την έντεχνη πολιτική του κ. Φιλ. Φίλιου, αφού μέχρι τώρα τους είχε αφήσει στο “σκοτάδι”. Βέβαια ο κ. Φίλιος εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου του.
    Η ΔΕΥΑΙ κουβαλάει χρέη εκατομμυρίων και περίπου 200 άτομα προσωπικό, ενώ ο ΣΥΔΚΛΙ που υδροδοτεί το Δήμο Ζίτσας είναι “καθαρός” από χρέη και έχει μόνο περίπου 10 εργαζομένους. Ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΔΕΥΑΙ πουλάνε το νερό με τιμή που φθάνει μέχρι τα 2,66 € το κυβικό για τα πέραν των 40,5 κυβικά/μ. Δηλαδή πενταπλάσια και βάλε από αυτή του Δήμου Ζίτσας!!!
    Είναι σαφές κατά κοινή ομολογία ότι τα συμφέροντα των Δήμων Ζίτσας και Ιωαννιτών είναι διαμετρικά αντίθετα. Ο Δήμος Ζίτσας δεν…
αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα με το ΣΥΔΚΛΙ, ενώ ταυτόχρονα έχει στα όριά του περίπου το 80% των γεωτρήσεων του συνδέσμου. Λογικό λοιπόν για τον Δήμο Ιωαννιτών να προωθεί την συγχώνευση. Και βέβαια μένει να δούμε αν ο Δήμος Ζίτσας συμφωνήσει ή όχι και αν όχι, πόσο έντονη και δυναμική αντίδραση θα έχει. 

Άγνοια!
    Και ενώ ήδη από το Μάιο (Μεγάλη Τετάρτη) η ΔΕΥΑΙ είχε αναθέσει σε μελετητικό γραφείο την σχετική μελέτη που πραγματεύεται και τη συγχώνευσή της με τον ΣΥΔΚΛΙ, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας ο δήμαρχος κ. Ρογκότης απαντώντας  σε ερώτηση του κ. Βλέτσα, δήλωσε πλήρη άγνοια. Με αφορμή την δηλωθείσα άγνοια είχε επισημανθεί ότι ο κ. Ρογκότης ή μάλλον δεν έλαβε επαρκή ενημέρωση ή διαφορετικά την αποκρύπτει.
    Τελικά η εξέλιξη των πραγμάτων αποδεικνύει ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την ύδρευση κ. Βασ. Γαρδίκος και βέβαια ο δήμαρχος κ. Δ. Ρογκότης “κοιμούνται στα χαμομήλια”!!!

Η "ομολογία"…
    Ο κ. Δημ. Κατηρτζίδης μηχανολόγος μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος με τον κ. Φίλιο, μέλος στο Δ.Σ. και της ΔΕΥΑΙ και του ΣΥΔΚΛΙ, σε συνέντευξή του (ΒΙΝΤΕΟ) στο δημοσιογράφο κ. Παν. Μπούρχα στον τηλεοπτικό σταθμό epirusTV1, επαλήθευσε τα χειρότερα σενάρια για τους δημότες του Δήμου Ζίτσας για τη συγχώνευση. "Ομολόγησε" συγχώνευση ΣΥΔΚΛΙ - ΔΕΥΑΙ τόσο με τη μελέτη του Δήμου Ιωαννιτών όσο και στις εξαγγελίες του κ. Φίλιου!
    Όσο και αν προσπάθησε να “στρογγυλέψει” κάποιες γωνίες ήταν σαφής αποκαλύπτοντας και τη σχετική μελέτη και δυστυχώς την ξεκάθαρη πρόθεση του Δήμου Ιωαννιτών που ήταν και προεκλογική δέσμευση του κ. Φίλιου. Και κυρίως την άγνοια της δημοτικής αρχής του Δήμου Ζίτσας. «Συζητήθηκε στο Δ.Σ. του ΣΥΔΚΛΙ και θα συζητηθεί εκτενέστατα σε επόμενο συμβούλιο» είπε ο κ. Κατηρτζίδης που δεν απέκλεισε την εξομοίωση της τιμής του νερού. 
    Σημειωτέον ότι στο Δ.Σ. του ΣΥΔΚΛΙ έχει εκπροσώπηση και ο Δήμος Ζίτσας.


Το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΙ