Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Που πήγαν τα λεφτά;;;

Κατηγορείται πρώην δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.
    Κάποιοι που κατέχουν ακόμα και σήμερα δημόσια αξιώματα και εξακολουθούν να διαχειρίζονται υποθέσεις του δημοσίου είχαν δαπανήσει τεράστια ποσά. 
    Συγκεκριμένα χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά των δημοτικών υπαλλήλων, τεράστια ποσά σε τρία κινητά τηλέφωνα, χρηματικά βραβεία σε εισακτέους πανελλαδικών, τεράστιες αμοιβές δικηγόρων, επιδόματα…
ειδικής απασχόλησης στο προσωπικό του δήμου είχαν χρεώσει τον παραλιακό δήμο του νομού Ηρακλείου πολλά εκατομμύρια δραχμές, εκατομμύρια που το ελεγκτικό συνέδριο δεν ενέκρινε σε καμία περίπτωση και έρχεται 12 χρόνια μετά να ζητά πίσω τα χρήματα από όλους εκείνους που ψήφισαν θετικά για τις δαπάνες αυτές κρίνοντας ότι η διαχείριση των χρημάτων του δήμου δεν ήταν ορθή, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την σχετική απόφαση που έχει στα χέρια του το Prismanews.gr.
    Ένας πρώην δήμαρχος, 20 πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, δύο ελεγκτές της εφορίας και τρεις δικηγόροι καλούνται να επιστρέψουν τεράστια ποσά που είχαν δαπανήσει παράνομα -σύμφωνα με απόφαση του ελεγκτικού Συνεδρίου- σε καποδιστριακό δήμο του Ηρακλείου το  2000 και 12 χρόνια μετά φαίνεται πως έφτασε η ώρα του... ταμείου.
    Σε μία εποχή που το χρήμα έρεε άφθονο στην ελληνική επικράτεια και που οι δήμαρχοι ως τοπικοί άρχοντες θεωρούσαν ότι είχαν απεριόριστες δυνατότητες και κανέναν έλεγχο, σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν ότι εκείνοι θεωρούσαν ορθό χωρίς να συνυπολογίζουν νόμους και κανόνες της ορθής λειτουργίας των δήμων τους.
    Έχοντας στο πλευρό τους τις δημοτικές τους ομάδες, κατέβαζαν προτάσεις -όχι απαραίτητα σύννομες αλλά σίγουρα συμφέρουσες για τους δικούς τους ψηφοθηρικούς λόγους- τις οποίες και υπερψήφιζαν χωρίς δεύτερη κουβέντα τα μέλη της ομάδας τους. Τότε κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έρθει κάποτε και η στιγμή του καταλογισμού των ευθυνών...

πηγή και λεπτομέρειες : εδώ και  εδώ