Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινή παρέμβαση Βλέτσα – Κατσάνου - Παργανά – Σιαπατόρη για το πετρέλαιο θέρμανσης…

«Είναι καιρός, ο Δήμος Ζίτσας και η ΠΕΔ Ηπείρου να αφυπνιστούν»
Κοινή πολιτική παρέμβαση των πρώην Δημάρχων του Δήμου Ζίτσας για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και την απόφαση ένταξης στη Β΄ Γεωγραφική Ζώνη που το μετατρέπει σε είδος πολυτελείας.
Σε ανοικτή επιστολή που υπογράφουν οι Σάκης Βλέτσας (πρώην Δήμαρχος Πασσαρώνος), Μιχάλης Κατσάνος (πρώην Δήμαρχος Ευρυμενών), Γιώργος Παργανάς (πρώην Δήμαρχος Μολοσσών) και Νίκος Σιαπατόρης (πρώην Δήμαρχος Ζίτσας) ενώνουν τη φωνή τους και διαμαρτύρονται για την «ακατανόητη απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει το Νομό Ιωαννίνων στη Β΄ Γεωγραφική Ζώνη που μετατρέπει το πετρέλαιο θέρμανσης σε είδος πολυτελείας».
Παράλληλα η προτροπή τους έχει και πολιτικό νόημα αφού…
στην τελευταία παράγραφο της ανοιχτής επιστολής τους αναφέρουν ότι «Είναι καιρός, ο Δήμος Ζίτσας και η ΠΕΔ Ηπείρου να αφυπνιστούν και να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες για τον συντονισμό ενός αυτοδιοικητικού μετώπου δράσης, που θα διεκδικήσει αποφασιστικά και θα εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο».
Ασφαλώς οι τέσσερις πρώην Δήμαρχοι - που σημειωτέον είχαν τη στήριξη ευρύτατου φάσματος πολιτικών δυνάμεων (Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κ.Κ.Ε.) – παρακολουθούν από κοντά τα δημοτικά πράγματα και ακούν τα προβλήματα και την κριτική των πολιτών για τα θέματα του Δήμου Ζίτσας αφού, ο κ. Βλέτσας είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζίτσας, ενώ οι κ. ΚατσάνοςΠαργανάς και Σιαπατόρης είναι τακτικότατα στο “ακροατήριο” των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας. Και βέβαια η από κοινού υπογραφή της παρέμβασης για την τιμή του πετρελαίου δείχνει ότι θέτουν αρκετούς προβληματισμούς τους σε “στρογγυλό τραπέζι”.  

Όλη η ανοιχτή κοινή επιστολή:


ΚΟΙΝΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Δήμαρχο Ζίτσας και Αντιπρόεδρο ΠΕΔ Ηπείρου,
κ. Ρογκότη Δημήτριο
Κοινοποίηση:   - Πρόεδρο ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Παπαλέξη Ιωάννη
                                       - ΜΜΕ Π.Ε. Ιωαννίνων
    Το νέο δυσβάσταχτο χαράτσι της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτόν στο πετρέλαιο κίνησης, μεσούσης της βαθιάς οικονομικής κρίσης, θα τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών στο Δήμο Ζίτσας, θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των συνδημοτών μας και θα καθηλώσει περεταίρω τη λειτουργία των δημοτικών μας δομών.
    Η ακατανόητη απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει το Νομό Ιωαννίνων στη Β΄ Γεωγραφική Ζώνη, μετατρέπει το πετρέλαιο θέρμανσης σε είδος πολυτελείας και ήδη προκαλεί οργή σε κάθε εργαζόμενο, αγρότη, συνταξιούχο και άνεργο συνδημότη μας.
    Λογικό είναι, η αγανάκτηση και η κοινωνική αναστάτωση στον τόπο μας, καθημερινά να εντείνονται, αφού στο πλαίσιο ενός κοινωνικού κράτους δικαίου, είναι καθολική πλέον η απαίτηση να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία που εξισώσει τον ημιορεινό και ορεινό δήμο Ζίτσας με τα παράλια της Χαλκιδικής!
    Την ώρα που η ακολουθούμενη πολιτική λόγω του μνημονίου οδηγεί σε αργό θάνατο όχι μόνο την αυτοδιοίκηση του τόπου αλλά και τον κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά, ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας με όλους τους φορείς της περιοχής και επιτακτικά απαιτούμε την ένταξη του Νομού Ιωαννίνων στην Α΄ Γεωγραφική Ζώνη.
    Είναι καιρός, ο Δήμος Ζίτσας και η ΠΕΔ Ηπείρου να αφυπνιστούν και να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες για τον συντονισμό ενός αυτοδιοικητικού μετώπου δράσης, που θα διεκδικήσει αποφασιστικά και θα εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο, τόσο για τη βιωσιμότητα των ίδιων των δήμων μας, όσο και για την προστασία των λαϊκών εισοδημάτων των συνδημοτών μας.

24 – 9 – 2012

Οι υπογράφοντες:
Βλέτσας Σάκης (πρ. Δήμαρχος Πασσαρώνος)
Κατσάνος Μιχάλης (πρ. Δήμαρχος Ευρυμενών)
Παργανάς Γιώργος (πρ. Δήμαρχος Μολοσσών)
Σιαπατόρης Νίκος (πρ. Δήμαρχος Ζίτσας)