Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Μακελειό στην άσφαλτο με έξι νεκρούς...

Δύο θανατηφόρα τροχαία (κόμβος Λαψίστας και μετά το ΙΚΕΑ) με έξι νεκρούς.
Μακελειό στην άσφαλτο τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Νομό Ιωαννίνων. Με διαφορά λίγων μόλις λεπτών σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία με τον απολογισμό να είναι τραγικός. 
Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι δύο ετών και μία 13χρονη κοπέλα, και δέκα συνολικά τραυματίες, εκ των οποίων οι περισσότεροι σοβαρά.
Ήταν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα όταν τα τηλεφωνικά κέντρα της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής πήραν φωτιά. Σε όλη την πόλη ηχούσαν οι σειρήνες των οχημάτων που έσπευδαν στους τόπους της τραγωδίας.
Το πρώτο τροχαίο σημειώθηκε...
στις 4.15 τα ξημερώματα στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας, λίγο μετά τον κόμβο των ΙΚΕΑ. ΙΧ που οδηγούσε ένας 29χρονος Έλληνας, σύμφωνα με μαρτυρίες, επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο φορτηγό που οδηγούσε επίσης 29χρονος Έλληνας. Όμως δεν υπολόγισε σωστά και συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα ο 29χρονος οδηγός του ΙΧ και ο 42χρονος Αλβανός οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, ενώ τέσσερα άτομα, όλοι επιβάτες του ΙΧ που οδηγούσε ο 42χρονος, μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένα στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Δυστυχώς, λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή μία 13χρονη κοπέλα, ενώ παραμένουν για νοσηλεία μία 37χρονη γυναίκα και δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 15 και 4 ετών.
Πέντε λεπτά αργότερα, στην άλλη πλευρά του λεκανοπεδίου, δύο ΙΧ συγκρούστηκαν μετωπικά στο 10ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, λίγο πριν τη διασταύρωση της Λαψίστας.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμαο 23χρονος Αλβανός οδηγός του πρώτου οχήματος, η 50χρονη συνεπιβάτης του ίδιου οχήματος και ένα κοριτσάκι δύο μόλις ετών που επέβαινε στο δεύτερο ΙΧ που είχε κατεύθυνση προς τα Γιάννενα.
Επίσης, τραυματίστηκε σοβαρά 23χρονη επιβάτης του πρώτου οχήματος, καθώς και ο 35χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος και οι δύο επιβάτες (ηλικίας 37 και 28 ετών), ενώ ελαφρά τραυματίστηκε ο 57χρονος επιβάτης του πρώτου οχήματος και οι άλλοι δύο επιβάτες του δεύτερου οχήματος (ηλικίας 29 και 5 ετών).
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, ωστόσο το πρώτο συμπέρασμα είναι πως το ένα από τα δύο οχήματα εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μετωπική σύγκρουση.


από epirusonline