Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΥΠΕΣ: Μετά τους συμβούλους, εξετάζονται και μειώσεις στους μισθούς αιρετών...

Η περικοπή των μισθών δημάρχων και περιφερειαρχών αναμένεται να τεθεί σήμερα το απόγευμα στο τραπέζι της συνάντησης Στυλιανίδη-Στουρνάρα.
Πρόκειται για τη δεύτερη...
συμβολική κίνηση, έπειτα από αυτή της μείωσης του αριθμού των συμβούλων των αιρετών, η οποία θα αποτελέσει μέρος της προσπάθειας του υπουργείου να εξοικονομήσει πόρους στο πλαίσιο της περικοπής 11,6 δισ. ευρώ από το δημόσιο τομέα.
Το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται επίσης να συνεισφέρει στην εξοικονόμηση κονδυλίων από τον εξορθολογισμό δαπανών στην κεντρική υπηρεσία (εξετάζεται και η μεταφορά των υπηρεσιών σε ένα κτίριο) και στους ΟΤΑ, ενώ ήδη προχώρησε σε μείωση των συμβασιούχων κατά 10% το τρέχον έτος.

Συνάντηση Μανιτάκη-Στουρνάρα
Η συνάντηση των δύο υπουργών θα πραγματοποιηθεί στις 2 μετά το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομίας. Η κυβέρνηση ευελπιστεί να εξοικονομήσει περί τα 2,1 δισ. από τη διοικητική μεταρρύθμιση, την οποία καλείται να εφαρμόσει ο Αντώνης Μανιτάκης, μέσω της κατά 30% μείωσης των δομών στο Δημόσιο, τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις οργανισμών, αλλά και τον περιορισμό των προσλήψεων και την καταχώρηση της ψαλίδας-αναλογίας 1-10.





από aftodioikisi.gr