Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο του στρατοπέδου Βροσίνας…

    Ενώ αναμένεται εντός της ημέρας η κατάθεση από τον κ. Χρυσοχοΐδη στη Βουλή σχετικής τροπολογίας για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις, τόσο για στρατόπεδα που είναι ανενεργά όσο και για άλλους χώρους ιδανικούς για τη δημιουργία κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών.
    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τις πρώτες περιοχές που θα φιλοξενήσουν μέσα στον Απρίλιο, και σίγουρα πριν από τις εκλογές, τους πρώτους δύο χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
    Στα πλαίσια αυτά το παλιό στρατόπεδο της Βροσίνας το οποίο…
στην αρχή εμφανίστηκε ως “φαβορί”, φαίνεται ότι αποκλείεται από τους σχεδιασμούς των αρμοδίων υπηρεσιών. Τούτο λόγω της ιδιαίτερα μικρής του έκτασης, όσο και λόγω της άμεσης γειτνίασής του με κατοικημένη περιοχή.
    Επιπρόσθετα, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές που γνωρίζουν σχετικά, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατευθύνεται προς το στρατόπεδο που βρίσκεται ενδιάμεσα από το στρατόπεδο Καλπακίου και το στρατόπεδο Φαϊτά, πάνω από τη μονή Βελλάς, καθώς επίσης και προς το στρατόπεδο Φιλιππιάδας.
    Αυτό που μένει είναι να δούμε αν  ο υπουργός προχωρήσει το σχέδιο ή αυτό θα μείνει στα χαρτιά ως προεκλογική εξαγγελία.