Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Και τι να κάνω τώρα ; (Το άρθρο του Καρτέσιου σήμερα)

«…Οι αναποφάσιστοι είναι σαν εκείνους που η όρεξή τους τραβάει κάτι γλυκό και όλα γύρω τους είναι αλμυρά. Κι όμως επιμένουν να φάνε λέγοντας «θα επιλέξω το μη χείρον…». Δηλαδή το λιγότερο αλμυρό. Ούτε αυτό το καταλαβαίνω, αλλά επίσης δεν είναι πρόβλημά μου….»
Του "Καρτέσιου" τα άρθρα τα φιλοξενούμε στο zitsagate ... Δευτέρα 23η Απριλίου 2012
    Γράφω όλο και πιο αραιά. Δεν έχω κάτι να πω, άξιο να διαβαστεί. Άλλωστε, τώρα όλοι γράφουν. Και στο τέλος των κειμένων τους καλούν τον αναγνώστη να ταχθεί στο πλευρό του τάδε ή του δείνα κόμματος – λύσης.
    Εγώ τώρα δεν έχω κάποιον ή κάτι να υποστηρίξω. Δεν έχω πιά να προτείνω τη λύση κάποιου κόμματος ή να υπερασπιστώ την είσοδο κάποιου κινήματος στη Βουλή. Μάλλον έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου το θέμα των εκλογών και απλώς κοιτώ.
    Ναι, ξέρω, δεν είμαι υπεύθυνος πολίτης και αρνούμαι να αναλάβω τις ευθύνες μου. Είδα όμως...
τι γινόταν κι όταν ψήφιζα. Τελικά βρέθηκα κατηγορούμενος και στη συνέχεια ένοχος συμμετοχής στο φαγοπότι, με κρέμασαν, μας κρέμασαν όλους εμάς.
    Λοιπόν; Και τι έγινε; Δε θέλω να πείσω κάποιον να μην πάει να ψηφίσει. Μόνο στεναχωριέμαι βλέποντας τους αναποφάσιστους. Οι αποφασισμένοι έχουν επιλέξει ήδη κάποια απογοήτευση. Οι αναποφάσιστοι βάλλονται από παντού με προσφορές και πλούσια δώρα.
    Λένε οι αποφασισμένοι στους αναποφάσιστους «Μα τόσα κόμματα υπάρχουν, δε μπορείς να διαλέξεις ένα;». Και οι αναποφάσιστοι ζορίζονται να διαλέξουν εξ αιτίας κάποιας, άγνωστης ακόμα σε μένα, υποχρέωσης.
    Το θέμα, όμως, δεν είναι ότι οι αναποφάσιστοι είναι γενικώς και αορίστως πεινασμένοι και δε μπορούν να διαλέξουν ένα από τα 35 φαγητά που τους προσφέρονται.
    Οι αναποφάσιστοι είναι σαν εκείνους που η όρεξή τους τραβάει κάτι γλυκό και όλα γύρω τους είναι αλμυρά. Κι όμως επιμένουν να φάνε λέγοντας «θα επιλέξω το μη χείρον…». Δηλαδή το λιγότερο αλμυρό. Ούτε αυτό το καταλαβαίνω, αλλά επίσης δεν είναι πρόβλημά μου.
    Πρόβλημά μου δεν είναι και το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται πρώτα κόμματα, έστω και με πρωτόγνωρα χαμηλά ποσοστά. Θα τη βρουν τη λύση. Άλλωστε είναι πολύ προβλέψιμο όλο αυτό και γι’ αυτό ιδιαιτέρως βαρετό.
    «Εχθρός δεν είναι μόνο οι νεοναζί, αλλά και όσοι τους προστατεύουν, τους δίνουν χώρο να αναπτυχθούν και βολεύονται να τους χρησιμοποιούν για να δείξουν οι ίδιοι … γνήσιοι “δημοκράτες”».
    Και να που τώρα, με την ευκαιρία του προπηλακισμού του Πέτρου Ευθυμίου, βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και καλεί «όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών», λέγοντας ότι «ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού. Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί!».
    Είναι προβλέψιμοι και αστείοι. Πρώτα ενέταξαν επισήμως τους χρυσαυγίτες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, στη συνέχεια ο Χρυσοχοΐδης φρόντισε για την ατιμωρησία τους, κατόπιν ολόκληρος ο μηχανισμός φρόντισε να αναδείξει στον ύψιστο βαθμό «το χρήσιμο ρόλο» των νεοναζί στην «εκκαθάριση των πλατειών» και τώρα καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν τα «δημοκρατικά κόμματα» για να τους σώσουν από τους ναζιστικούς χαιρετισμούς.
    Το γνωστό παραμύθι, λοιπόν. Πρώτα δημιουργούμε φόβους και ύστερα εμφανιζόμαστε ως λυτρωτές. Η πάγια τακτική που ακολουθούν οι προστάτες νυχτερινών μαγαζιών. Σπάζουν 5-6 φορές τη βιτρίνα του μαγαζιού κι ύστερα υποχρεώνουν τον ιδιοκτήτη να πληρώσει προστασία στους ίδιους για να μην ξανασπάσει η βιτρίνα.
    Εντάξει, νισάφι. Δεν απαξιώνω τις εκλογές. Καλές και χρήσιμες είναι για δημοκρατικά πολιτεύματα. Κάποτε, όμως, χρειάζεται και η υπέρβαση. Αν δηλαδή το 1789 είχαν αποφασίσει οι γάλλοι να κάνουν εκλογές και όχι επανάσταση, σήμερα θα ήταν στην εξουσία ο Λουδοβίκος ο 207ος . Ευτυχώς, δεν είναι. Σ’ εμάς, ίσως σε 100 χρόνια να υπάρχει ο Παπαδήμος ο 6ος. Εντελώς δημοκρατικά και, κυρίως, … εκλογικά.

στο zitsagate αλλά με υπογραφή : ... Καρτέσιος – Δευτέρα 23η Απριλίου 2012


 Υ.Γ. Για να μη ρωτάτε με τα μέιλ σας λέμε ότι σε ετούτες τις εκλογές ο Καρτέσιος δοκιμάστηκε στο Δήμο Ζίτσας.