Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Είχε δύο βουλευτές ο Δήμος Ζίτσας. Τώρα μπορεί να έχει περισσότερους…

Στη νέα Βουλή μπορεί ο Δήμος Ζίτσας να έχει πάλι έναν ή δύο ή ίσως και τρείς, αλλά μάλλον από διαφορετικά κόμματα. Στη Βουλή που διαλύθηκε από τους πέντε βουλευτές του Νομού οι δύο (Μιχ. Παντούλας και Βαγ. Αργύρης του ΠΑΣΟΚ) είναι δημότες.… 
extra :ΤΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ books ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Αν νομίζετε ότι ο Δήμος Ζίτσας θα μείνει χωρίς βουλευτή στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου μάλλον έξω πέφτετε. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα όπως μέχρι σήμερα είναι γνωστά. Όλα δείχνουν ότι θα έχει εκπροσώπηση στη νέα Βουλή, έστω και με έναν Βουλευτή, μπορεί όμως με λίγη τύχη να φθάσει και στους τέσσερις!!!
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι…
να ξεκινήσουμε με τα ονόματα των υποψηφίων που έχουν να κάνουν με το Δήμο Ζίτσας. Θα περιοριστούμε σε όσους είναι στα κόμματα που οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι έχουν μικρές έστω πιθανότητες εισόδου στη Βουλή.
Από το ΠΑΣΟΚ είναι πιθανό να προέρχεται ο ένας Βουλευτής αφού στους υποψηφίους του βρίσκονται τρείς από το Δήμο Ζίτσας. Ο 1ος σε σταυρούς Βουλευτής Μιχάλης Παντούλας από το Πολύδωρο, η Πέρση Ντούλια από το Γραμμένο και ο Δημήτρης Φίλης από την Κληματιά.
Από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι επίσης πιθανό να προέρχεται Βουλευτής αφού από τους υποψηφίους δύο έχουν άμεση σχέση με το Δήμο Ζίτσας. Η Άννα Ασημακοπούλου που είναι νύφη στον Πολύλοφο (σύζυγος του μηχανικού Βασ. Παπαϊωάννου) και ο Φίλιππος Σιάκας που είναι γαμπρός στη Βερενίκη (σύζυγος της νεφρολόγου Έλλης Κολιούση).
Από το ΚΚΕ (αν εκλέξει Βουλευτή στο Νομό) φαίνεται επίσης ότι θα προέρχεται Βουλευτής, αφού ο πρόεδρος των οικοδόμων Νίκος Έξαρχος (Πάκος) είναι από τη Ζίτσα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός του ΚΚΕ θα “στηρίξει” τον συνδημότη μας, βγάζοντάς τον πρώτο σε σταυρούς υποψήφιο του ΚΚΕ στο Νομό Ιωαννίνων.
Και στα άλλα κόμματα υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν σχέση με το Δήμο Ζίτσας, αλλά με σχεδόν μηδενικές πιθανότητες εκλογής τους.
Από τον  ΣΥΡΙΖΑ  μπορεί να εκλεγεί ο Λέκτορας Ψυχιατρικής  Χρήστος Μαντάς  από τη Ζίτσα.

[Σύμφωνα με τους ασχολούμενους, εφόσον το ΠΑΣΟΚ στο Νομό υπερβεί το 20% θα εκλέξει έναν Βουλευτή (διαφορετικά μπορεί και να μην έχει κανέναν), ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι είναι σχεδόν αδύνατο να χάσει την έδρα, το ΚΚΕ έχει ορισμένες πιθανότητες για έδρα (αν δεν τριτεύσει σε αρκετές τριεδρικές), οι ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ δύσκολα θα πάρουν έδρα στο Νομό (μόνο με κοντά στο 9% πανελλαδικά), η ΔΗΜΑΡ είναι σχεδόν αδύνατο να πάρει έδρα στο Νομό, ενώ η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πέρα από τη μία που έχει σίγουρη θα πάρει επιπλέον αυτής και όσες περισσέψουν στο Νομό (από καμία μέχρι τρείς ακόμη).]
Μένει να δούμε αργά το βράδυ της Κυριακής 6 Μαΐου τι θα γίνει….




Υ.Γ. Για να δείτε αναλυτικά αποδόσεις στο στοίχημα  για τις εκλογέςκαι πως αλλάζουν μέρα με τη μέρα κάντε κλικ εδώ και εδώ    (και μετά πάνω δεξιά μόλις μπείτε κλικ στο +41)
(μπορείτε να το βάλετε στην ελληνική γλώσσα)



ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ :