Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ξεκινάει η μοριοδότηση για την Κοινωφελή Εργασία…

Περισσότερες από 4.000 οι αιτήσεις – 70 οι θέσεις για το Δήμο Ζίτσας.
    Τις τελευταίες μέρες στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου επικρατούσε το αδιαχώρητο με τους ενδιαφερόμενους να σχηματίζουν ουρές που έφταναν αρκετά μέτρα έξω από το κτίριο του Ε.Κ.Ι. Μέχρι και την Παρασκευή μάλιστα οι αιτήσεις που έφταναν στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου με συστημένες επιστολές ήταν πολύ λίγες σε σχέση με όσους επέλεξαν να καταθέσουν τις δικές τους αυτοπροσώπως.
    Οι ισορροπίες όμως ανατράπηκαν αφού το Σαββατοκύριακο αλλά κυρίως τη Δευτέρα το πρωί κατέφθασαν τσουβάλια με αιτήσεις που…
κατατέθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
    Έτσι από τις 4.000 αιτήσεις οι μισές περίπου κατατέθηκαν δια ζώσης και οι υπόλοιπες μέσω αλληλογραφίας.
    Θυμίζουμε πως η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, και προσωπικά ο πρόεδρός του, Νίκος Φασούλης, ζήτησε εγγράφως από την ΓΣΕΕ και το υπουργείο Εργασίας μια διήμερη παράταση η οποία δεν δόθηκε όμως ποτέ.
    Αντ' αυτής όμως υπήρχε μια παράταση του ωραρίου λειτουργίας του ΕΚΙ για να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
    Οι τελευταίοι που κατέθεσαν αίτηση αυτοπροσώπως το έκαναν αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ και μέσω ταχυδρομείου οι τελευταίες αιτήσεις έγιναν λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Ξεκινάει η μοριοδότηση
    Από αυτή την εβδομάδα αρχίζει η δεύτερη φάση της διαδικασίας, που αφορά στην αξιολόγηση των αιτήσεων. Τα κριτήρια μοριοδότησης είναι με βάση τον ΑΣΕΠ και από το υπουργείο έχει ξεκαθαριστεί ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με διαφάνεια.
    Οι 4.000 αιτήσεις θα ανοιχτούν από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ το οποίο είναι υπεύθυνο για την όλη διαδικασία και σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα πρέπει να ολοκληρώσει τη δουλεία του μέχρι τα τέλη του μήνα, καθώς οι... τυχεροί που θα καταφέρουν να μπουν στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας θα πρέπει να ξεκινήσουν να εργάζονται από τις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο.
    Επειδή όμως στη χώρα μας οι ημερομηνίες είναι για να αλλάζουν και με δεδομένο ότι στις αρχές του επόμενου μήνα θα διεξαχθούν και οι εθνικές εκλογές, δεν αποκλείεται να υπάρχει μια παράταση στο χρόνο έναρξης των συμβάσεων που θα κληθούν να υπογράψουν οι 676 επιτυχόντες.

Ν. Φασούλης: «Όλα κύλησαν ομαλά»
    Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ι., Νίκος Φασούλης, μετά το τέλος της διαδικασίας δήλωσε ικανοποιημένος που αυτή ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα και με όλους τους ενδιαφερόμενους να έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους.
    Από την άλλη όμως επανέλαβε ότι τα προγράμματα αυτά σε αυτή την περίοδο που ζούμε είναι μια σημαντική ανάσα, ωστόσο δεν αποτελούν μόνιμη λύση για το πρόβλημα της ανεργίας που ολοένα και αυξάνεται.
    Σχετικά μάλιστα με την μεγάλη συμμετοχή των ανέργων στην όλη διαδικασία, ο κ. Φασούλης επισήμανε ότι αποδεικνύει την μεγάλη ανάγκη που έχει ο κόσμος να εργαστεί αλλά και το ότι τα νούμερα της ανεργίας στο νομό έχουν φτάσει πολύ ψηλά, ξεπερνώντας κατά τον ίδιο το 25%-30%.
    Ξεπέρασαν τελικά τις 4.000 οι αιτήσεις για μια θέση στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που πραγματοποιούνται από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και αφορούν 676 θέσεις εργασίας για το νομό Ιωαννίνων.
    Να θυμίσουμε τέλος ότι μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα απασχοληθούν στους εξής φορείς: Δήμος Ιωαννιτών 180, Δήμος Κόνιτσας 70, Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων 6, ΕΛΓΟ Δήμητρα 5, Δήμος Ζίτσας 70, Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων 220, ΣΥΔΛΙ 10, Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» 45 και Δήμος Πωγωνίου 70.



από ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ