Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κοινωφελής εργασία : τα μυστικά που πρέπει να ξέρετε…

Αναλυτικά όλα τα ψιλά γράμματα της προκήρυξης.
    Μπορεί η προθεσμία για υποβολή των αιτήσεων να είναι μέχρι και την Παρασκευή 30 Μαρτίου (κλικ εδώ) , όμως αμέσως μετά αρχίζει ο αγώνας για μία θέση ανάμεσα στις 70 του Δήμου Ζίτσας.
     Έχει σημασία να συμπληρώσετε σωστά την αίτησή σας, όμως πως δίνονται τα μόρια, ποιοι προτιμώνται, τι πρέπει να προσέξετε για να μην σας …”φάνε” άλλοι τη θέση, χρειάζεται “μέσον” και αν ναι ποιο, πόσος είναι ο μισθός, τι γίνεται στις ισοβαθμίες, πότε ξεκινάει η πρόσληψη και άλλα πολλά θα σας αναλύσουμε στη συνέχεια.
    Για παράδειγμα να ξέρετε ότι για τις 70 θέσεις του Δήμου Ζίτσας εντοπιότητα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας ή οι δημότες του, αλλά ΟΛΟΙ οι κάτοικοι του Νομού Ιωαννίνων (ακόμη και αν μένει πχ στα Πράμαντα)  κλπ.

Συγκεκριμένα τα μυστικά που πρέπει να ξέρετε είναι

      1.    Όλη η προκήρυξη : κλικ εδώ
      2. Πόσα μόρια παίρνει ο καθένας. Υπάρχουν 5 κατηγορίες μορίων που φαίνονται στον παρακάτω πίνακα. Πρέπει να ξέρετε ότι όπως έχουν τα μόρια θα υπάρξουν πολλές ισοβαθμίες. Εκεί χρειάζεται προσοχή. Δέστε τον πίνακα με τα μόρια και μετά σας εξηγούμε τι γίνεται με τις ισοβαθμίες. Αν χρειάζεται “μέσον” ή όχι, αν θα γίνει κλήρωση κρυφά ή δημόσια κλπ.



      




      



































3.    Τα κριτήρια και τι δεν πρέπει να ξεχάσετε μαζί με την αίτηση. Διαβάστε όλα τα κριτήρια και θυμηθείτε. Διορθώσεις επιτρέπονται μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου. Μετά τέλος





























































      4.    Οι ισοψηφίες και η κλήρωση: Όταν ισοψηφίσετε (και θα υπάρξουν πολλές – πάρα πολλές ισοψηφίες) χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πρώτα μετράει ποιος έχει περισσότερα μόρια στην κατάσταση ανέργου. Εκεί τα μόρια που μπορεί να πάρει κάποιος είναι ή 10 ή 15 ή 20 ή 25. Α και εκεί έχετε ισοψηφία τότε μετράει ποιος έχει περισσότερα μόρια στην οικογενειακή κατάσταση. Αν έχετε πάλι ισοψηφία μετράνε τα μόρια από το εισόδημα κλπ. Δυστυχώς εντοπιότητα ΔΕΝ έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας, αλλά όλου του Νομού Ιωαννίνων. Κοιτάξτε τις λεπτομέρειες και σε περίπτωση τελικής ισοψηφίας θα γίνει δημόσια κλήρωση. Άρα φροντίστε να μάθετε πότε θα γίνει και να είστε μπροστά.

      























 5.    Πότε θα γίνει η πρόσληψη, μισθός κλπ.