Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην κρίση…

    «Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην κρίση», είναι το θέμα της συνάντησης που διοργανώνει η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Ζίτσας «Συμμαχία πολιτών» με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανάπτυξη του τόπου μας.
    Η θεματολογία της συνάντησης  της 1ης Απριλίου επικεντρώνεται στο Δήμο Ζίτσας ως μοντέλο ανάπτυξης μίας αστικής και ταυτόχρονα ορεινής περιοχής με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα. «Με την πεποίθηση βαθιά ριζωμένη ότι δεν υπάρχουν άγονοι τόποι…
αλλά άγονα μυαλά συνεχίζουμε το διάλογο με τους πολίτες» και «επιμένουμε ότι οι κοινωνίες ενωμένες, με τους πολίτες ενεργούς και συμμετέχοντες στις αποφάσεις και στο σχεδιασμό, με την τοπική αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή, μπορούν να κάνουν όχι θαύματα, σίγουρα όμως πολλά και σημαντικά» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής κ Χρυσ. Βούζας.
Η συνάντηση θα γίνει στο Ξενοδοχείο Καλλιθέα στη Ζίτσα την 1η Απριλίου.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
10.30 Προσέλευση, χαιρετισμοί Αλέξανδρος Καχριμάνης Περιφερειάρχης Ηπείρου, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννης Παπαλέξης Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου και Δήμαρχος Άρτας, Δημήτριος Ρογκότης Δήμαρχος Ζίτσας
10.55 Έναρξη Εργασιών Χαιρετισμός Χρυσόστομος Βούζας Επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Δήμου Ζίτσας
ΠΡΩΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (συντονιστής Χρ. Βούζας)
11.00 «Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και αναπτυξιακές προοπτικές ενός ελληνικού δήμου: μύθοι και δυνατότητες». Εισηγητής, Νικόλαος Ταμπακίδης.
11.20 «Οι προϋποθέσεις ανάπτυξης του αγροτικού χώρου». Εισηγητής, Γεώργιος Καρράς.
11.40 «Δυνατότητες ανάπτυξης μεγάλων και μικρών υδροηλεκτρικών έργων σε περιοχές της Ηπείρου. Σχέδια ανάπτυξης Αώου – Σαραντάπορου - Καλαμά. Οφέλη και προοπτικές». Εισηγητής, Ιωάννης Στεφανάκος.
12.00 Διάλειμμα – Καφές
ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (συντονιστής Κ. Καραμπίνας)
12.15 «Συγκριτική αξιολόγηση πηγών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Μύθοι και πραγματικότητα». Εισηγητής, Νικόλαος Μαμάσης.
12.35 «Προστασία δασικών και αγροτικών περιοχών από τις πυρκαγιές. Τρόποι πρόληψης και καταστολής». Εισηγητής, Βασίλειος Μάντζιος.
12.55 Υποβολή ερωτήσεων-Συζήτηση
15.00 Λήξη εργασιών
15.00 Μπουφές