Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μια σοβαρή αναπάντητη καταγγελία…

Ίσως υπάρχει “πάρε - δώσε” έγραψε η εφημερίδα της Συμμαχίας Πολιτών για τις προμήθειες των σχολείων του Δήμου Ζίτσας.
Αντιγράφουμε κατά λέξη το δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο "Προμήθειες των σχολείων του Δήμου Ζίτσας" :
«Γνωρίζει αλήθεια ο κ. Δήμαρχος πώς διαχειρίζεται το θέμα των προμηθειών (π.χ. γραφική ύλη, είδη καθαριότητας) στο χώρο της Παιδείας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ράρρας :
Αν δε γνωρίζει τον ενημερώνουμε:  
    -      O κ. Χανδόλιας, πρόεδρος των παιδικών σταθμών του Δήμου, αγνοώντας τελείως τις διευθύντριες ανέλαβε ο ίδιος τις προμήθειες από τον...
κ. Καμπέρη,
    -      Ο κ. Κολιούσης, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Α/θμιας Εκπ/σης, έδωσε εντολή σ’ όλους τους διευθυντές των Σχολείων να καλύπτουν τις ανάγκες των Σχολείων από συγκεκριμένο κατάστημα (λυχνάρι),
    -      Για τον κ. Μαρκούλα, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής της Δ/θμιας Εκπ/σης, ανέλαβε η κ. Πανταζή, υπάλληλος του Δήμου και γραμματέας των Σχολικών Επιτροπών, να επιβάλει στους διευθυντές των Σχολείων να κάνουν τις προμήθειες, φυσικά, από το ίδιο κατάστημα.
Αν όμως γνωρίζει και δεν παρενέβη ακόμα, αποδεικνύει τη μεγάλη του αδυναμία να διοικήσει ένα μικρό Δήμο, όπως ο Δήμος Ζίτσας, και παρέχει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να σκεφθεί ότι η επιλογή συγκεκριμένων καταστημάτων γίνεται για λόγους συγγένειας ή φιλίας ή ψηφοθηρίας και ίσως ότι υπάρχει “πάρε - δώσε’’, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε σε κάποια συνεδρίαση σχολικής επιτροπής, από κάποιον ή κάποιους του Δήμου, που ενδιαφέρονται μόνο για το δικό τους όφελος.»

Το zitsagate πληροφορήθηκε ότι μετά από δημοπρασία που έκανε ο Δήμος Ζίτσας τις σχετικές προμήθειες ανέλαβε με σημαντικά χαμηλότερη τιμή η κ. Καμπέρη. Για τα Νομικά πρόσωπα του Δήμου Ζίτσας, αφού για αυτά δεν έγινε δημοπρασία υπάρχει το δικαίωμα της προμήθειας από όπου εκτιμούν οι αρμόδιοι, άσχετα από την τιμή, με κάποια διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή ή οι διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας οφείλουν να απαντήσουν και μάλιστα άμεσα.

Το δημοσίευμα: