Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Δύο (2) ολοκαίνουργα Ι.Χ. αποφάσισε να αγοράσει ο Δήμος Ζίτσας!!!

Ωραία τα βρίσκετε. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!
κλικ για μεγέθυνση
Λέμε ντροπή. Το ίδιο και οι δημότες που συζητήσαμε. Τι σας μάρανε να πάρετε και μάλιστα δύο καινούργια αυτοκίνητα; Τόσα χρόνια που είχαμε 5 δημαρχαίους και καμιά δεκαπενταριά αντιδημαρχαίους πως μετακινούνταν; Τάχα λεφτά δεν έχει ο Δήμος Ζίτσας, αλλά για καινούργια αυτοκίνητα …τρέχουν από τα μπατζάκια σας; Και μάλιστα όχι ένα αλλά δύο; Και μην ξεχάσετε να παραγγείλετε και μία πινακίδα που να γράφει ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Αυτά αφορούν όλους αυτούς που ψήφισαν την απόφαση. Τις παρατάξεις του κ. Ρογκότη, του κ. Βλέτσα και του κ. Βούζα. Ακόμη και η παράταξη του κ. Τζίμα ΔΕΝ καταψήφισε, αλλά ψήφισε λευκό. Για ρωτήστε μερικούς δημότες και βρείτε εσείς κάποιον που να συμφωνεί!!!
Με την Νο 77 απόφαση του λοιπόν, ο Δήμος Ζίτσας αποφάσισε να προμηθευτεί 2 Ι.Χ. από το εμπόριο. 
Αποσπάσματα από την εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Γαρδίκου :
«…Στους Δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των 10.000 κατοίκων ο Δήμαρχος μπορεί να εξυπηρετείται με όχημα του Δήμου για...
την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και πάντοτε εντός των ορίων της Διοικητικής του περιφέρειας ή της ζώνης ευθύνης στην οποία ασκεί τα καθήκοντα του…»
Άλλα αποσπάσματα:
«Με απόφαση του Δημάρχου Ζίτσας ανατέθηκαν καθήκοντα σε πέντε Αντιδημάρχους και ιδιαίτερα σε έναν ως κεντρικού οργανωτή της πολιτικής προστασίας. Όλα τα ανωτέρω πρόσωπα, όπως και ο Δήμαρχος, μπορούν να κάνουν χρήση (όχι όμως αποκλειστική) αυτοκινήτου, αφού οι περιοχές του Δήμου μας είναι δύσβατες. Κατολισθαίνουσες - πληγείσες από πλημμυρικά φαινόμενα Στην Διοικητική του αρμοδιότητα ο Δήμος μας έχει 57 τοπικά διαμερίσματα και μαζί με τους συνοικισμούς φτάνει τα 81 χωριά. Η έκταση του είναι 565,5 Km2 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Είναι επομένως κατανοητό στον καθένα ότι η μεγάλη έκταση του δήμου μας, τα πάρα πολλά χωριά του, το ανάγλυφο της περιοχής που στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ορεινό και δυσπρόσιτο , σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη ενδοσυγκοινωνίας από την έδρα του Δήμου με τις άλλες Δημοτικές Ενότητες, επιβάλλουν τη χρήση περισσοτέρων του ενός υπηρεσιακών αυτοκινήτων. Ας προστεθεί δε ότι οι Τοπικές Κοινότητες Ραδοβιζίου ,Ζαλόγγου, Βερενίκης, Ριζό απέχουν 40,47 48 και 36 χιλιόμετρα αντίστοιχα από την έδρα του Δήμου, πλήθος άλλων μεταξύ 20-40 χιλιομέτρων. Καθίσταται λοιπόν αδύνατη η μετάβαση…»
Άλλα αποσπάσματα:
«…ορίζεται ότι επιτρέπεται από 04-02-2010 η προμήθεια επιβατικών υπηρεσιακών αυτοκινήτων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας … Μεγαλύτερος κυβισμός επιτρέπεται για τα άλλου τύπου επιβατικά βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα (station, επιβατικά άνω των 5 θέσεων) και για 4Χ4 οχήματα για χρήση εκτός δρόμου, εφόσον η εξυπηρετούμενη υπηρεσία βρίσκεται σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή, ύστερα … »


Όλη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εδώ.


Υ.Γ. Προτείνουμε να διερευνήσετε την αγορά της λιμουζίνας της φωτογραφίας.