Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Νουθεσίες με θράσος από το Δήμο Ιωαννιτών προς το δημοτικό συμβούλιο Ζίτσας!!!

Δύσκολη η θέση του δημάρχου κ. Ρογκότη, αναμένεται έντονη αντίδρασή του…
Με απύθμενο θράσος ο Δήμος Ιωαννιτών ειρωνεύεται ανερυθρίαστα για το θέμα της Παιδόπολης το δημοτικό συμβούλιο Ζίτσας και μάλιστα του απευθύνει και νουθεσίες ενώ φτάνει στο σημείο να  χαρακτηρίσει όψιμο το ενδιαφέρον του Δήμου Ζίτσας για τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης "Αγία Ελένη" στον Άγιο Ιωάννη!!! : «…δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένας από τους τοπικούς φορείς που όψιμα εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι για την αξιοποίησή τους δεν έκαναν το παραμικρό προς την κατεύθυνση αυτή.....ο Δήμος Ζίτσας έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας λοιπόν αντί να επιρρίπτει ευθύνες στο Δήμο Ιωαννιτών καλό θα είναι να αναπτύξει πειστικά επιχειρήματα και να διαμορφώσει πρόταση για την αξιοποίηση των υπολοίπων εγκαταστάσεων ώστε να τις διεκδικήσει με αξιώσεις από το Υπουργείο Υγείας…».
Αυτά αναφέρονται σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών στην επίσημη ιστοσελίδα του (κλικ εδώ), μετά τον αντίκτυπο που είχε η ομόφωνη θέση του Δήμου Ζίτσας στο θέμα της Παιδόπολης.    
Από την άλλη ο...
δήμαρχος κ. Ρογκότης «άστα – βράστα*» (* Έκφραση με ομοιοκατάληκτες λέξεις που δηλώνει απελπισία, αδιέξοδο, απογοήτευση) βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, αφού πέραν όλων των άλλων δέχεται και ο ίδιος αυτή την έντονη επίθεση του κ. Φίλ. Τσουμάνη και του Δήμου Ιωαννιτών, που χαρακτηρίζουν όψιμο το ενδιαφέρον του Δήμου Ζίτσας, ενώ του καταλογίζουν ότι μέχρι σήμερα (δηλ. επί 14 μήνες) δεν έκανε το παραμικρό για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Παιδόπολης!

Όλη η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών:
«Ημερομηνία: 28/02/2012
Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με τις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης
Ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί υπερβολικό και χωρίς κανένα περιεχόμενο το θόρυβο που επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την απόφασή του για τη δημιουργία ξενώνα αστέγων στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης «Αγία Ελένη».
Οι εγκαταστάσεις ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας και δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένας από τους τοπικούς φορείς που όψιμα εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι για την αξιοποίησή τους δεν έκαναν το παραμικρό προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας κι Αλληλεγγύης ζήτησαν από το Υπουργείο Υγείας, να τους παραχωρηθεί η χρήση ενός από τα πολλά κτίρια που υπάρχουν, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι του Νομού Ιωαννίνων. Όπως έγινε γνωστό εδώ και μέρες, η προφορική απάντηση του Υπουργείου Υγείας στο αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών ήταν θετική και με βάση αυτή προχωρά ο σχεδιασμός ώστε να δοθεί λύση σε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί επειδή έπραξε το αυτονόητο, ούτε επειδή αγωνιά να βρει λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά το σύνολο της κοινωνίας και πριν αυτό πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Δεν είναι στις προθέσεις του η διεκδίκηση της παραχώρησης του συνόλου των εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης και ως εκ τούτου ο Δήμος Ζίτσας έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας λοιπόν αντί να επιρρίπτει ευθύνες στο Δήμο Ιωαννιτών καλό θα είναι να αναπτύξει πειστικά επιχειρήματα και να διαμορφώσει πρόταση για την αξιοποίηση των υπολοίπων εγκαταστάσεων ώστε να τις διεκδικήσει με αξιώσεις από το Υπουργείο Υγείας. Η δημιουργία του ξενώνα αστέγων, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο Δήμος Ιωαννιτών στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας. Ήδη οι υπηρεσίες του έχουν προχωρήσει στην καταγραφή περιστατικών προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Δήμος ζητά από τους συμπολίτες, στην περίπτωση που γνωρίζουν, να υποδείξουν περιπτώσεις αστέγων ώστε να κινηθεί η απαραίτητη διαδικασία για την περίθαλψή τους.»