Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΒΛΕΤΣΑΣ: Χαστούκι από τον κ. Φίλιο στον ανύπαρκτο Δήμο Ζίτσας…

Δηλώσεις του κ. Σάκη Βλέτσα για την αξιοποίηση της Παιδόπολης από τον Δήμο Ιωαννιτών: Mηδενική η κοινωνική πολιτική του κ. Ρογκότη. Ευθύνες και στους αντιδημάρχους. Να περισώσει ότι μπορεί»


«Ο κ. Φίλιος βρήκε και τα κάνει και πολύ καλά κάνει. Ο δικός μας δήμαρχος τι κάνει; Πρόκειται για ηχηρό χαστούκι στον ανύπαρκτο Δήμο Ζίτσας» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σάκης Βλέτσας για το θέμα της αξιοποίησης της Παιδόπολης «Αγία Ελένη» στον Άγιο Ιωάννη από το Δήμο Ιωαννιτών και όχι από το Δήμο Ζίτσας όπου ανήκει, καταλογίζοντας βαρύτατες ευθύνες στην δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας και στον δήμαρχο κ. Δ. Ρογκότη. Αφορμή στάθηκε η...
θετική απάντηση του Υπουργείου Υγείας στο δήμο Ιωαννιτών για τη δημιουργία ενός λειτουργικού και φιλόξενου χώρου για τους αστέγους, που καθημερινά πλέον αυξάνουν και στην περιοχή μας, του οποίου αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες επισκέφθηκαν χθες τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Ζίτσας, για να δουν την κατάσταση που επικρατεί.
«Γελάει ακόμα και το χρωματιστό κατσίκι. Ο Δήμος Ιωαννιτών βρήκε τη δημοτική αρχή Ζίτσας κοιμώμενη και κατάφερε να πάρει και να αξιοποιήσει σημαντικό και αξιόλογο χώρο του Δήμου Ζίτσας. Η Παιδόπολη “Αγία Ελένη” είναι στον Άγιο Ιωάννη και ανήκει στο Δήμο Ζίτσας. Ο κ. Ρογκότης δεν πήρε τίποτα χαμπάρι» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Βλέτσας με αφορμή την θετική απάντηση για την φιλοξενία αστέγων στις εγκαταστάσεις της παλιάς Παιδόπολης «Αγία Ελένη» που εξασφάλισε από το Υπουργείο Υγείας ο Δήμος Ιωαννιτών.
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο πρώην δήμαρχος Πασσαρώνος για τη δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας: «Δεν τα βάζουμε με τον κ. Φίλιο. Αυτός έπραξε άριστα. Καταλογίζουμε βαρύτατες ευθύνες στον κ. Ρογκότη και τους αντιδημάρχους κ. Γαρδίκο και Πάικα που δεν συνέχισαν την προσπάθεια που ξεκίνησε ο πρώην Δήμος Πασσαρώνος. Εκεί, με την άδεια του αρμόδιου φορέα, με ομόφωνη απόφασή μας που την ψήφισε δηλαδή και ο κ. Ρογκότης είχαμε επενδύσει. Δημιουργήσαμε την αίθουσα τελετών και καθαρίσαμε τον χώρο σε συνεργασία με τα παιδικά χωριά SOS».
Συνεχίζοντας ο κ. Βλέτσας διευκρίνισε : «Η σκέψη για φιλοξενία των αστέγων κατ΄ αρχήν είναι καλή αν υπάρχει τοπική συναίνεση. Ας φροντίσει ακόμη και τώρα ο κ. Ρογκότης να κινηθεί έστω και μαζί με τον κ. Φίλο. Η κοινωνική πολιτική της δημοτικής αρχής του Δήμου Ζίτσας είναι μηδενική. Αναλογιστείτε τι θα γινόταν αν για παράδειγμα κατάφερνε ο Δήμος Ζίτσας να αξιοποιήσει το Άσυλο Ανιάτων που ανήκει στα Γιάννενα. Δυστυχώς η δημοτική αρχή δείχνει σημάδια βαθειάς ανεπάρκειας» δήλωσε.
Τέλος ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Σάκης Βλέτσας και για τους αντιδημάρχους του Δήμου Ζίτσας: «οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και φιλόδοξοι επίγονοι του κ. Ρογκότη, οι κ. Γαρδίκος και Πάικας έχουν επιδοθεί από τώρα σε έντονες εσωτερικές διαμάχες και αμελούν τα καθήκοντά τους. Αντί να τρέξουν για τέτοια βασικότατα θέματα κοινωνικής πολιτικής ασχολούνται μόνο με τις ομαδούλες τους και όλα τα άλλα τα φόρτωσαν στον κόκορα» δήλωσε με έμφαση ο κ. Βλέτσας επισημαίνοντας την σοβαρή δραστηριότητα στον κοινωνικό τομέα που θα μπορούσε να επιδείξει ο Δήμος Ζίτσας.