Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τοπική Κοινότητα Ζίτσας: Ωραία εκδήλωση - πολύς κόσμος στην κοπή της πίτας …

Φωτογραφικό ρεπορτάζ της εκδήλωσης.
    Η Τοπική Κοινότητα Ζίτσας και οι Σύλλογοι (Πολιτιστικός, Γυναικών, Αμπελουργικός και Αθλητικός) έκοψαν στο Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας την πίτα τους. Η για πρώτη φορά κοινή κοπή πίτας από όλους τους φορείς της Ζίτσας έγινε ανήμερα της εορτής των τριών Ιεραρχών, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012. 
    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ζίτσας κ. Δημ. Ρογκότης, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Σάκης Βλέτσας και κ. Χρυσ. Βούζας. Επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Σπ. Μάντζιος, οι δύο εκ Ζίτσας Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τάκης Δήμος και Κώστας Καραμπίνας,  καθώς και οι επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.  Βαγγέλης Κολιούσης και Αποστόλης Χανδόλιας. Ακόμη παραβρέθηκαν οι…

Καθηγητές του Γυμνασίου - Λυκείου, οι δάσκαλοι, οι Νηπιαγωγοί και οι μαθητές όλων των Σχολείων της Ζίτσας μια που η 30ή Ιανουαρίου ήταν και ημέρα των γραμμάτων. Παραβρέθηκαν επίσης η Διευθύντρια με τα παιδιά της στέγης "Ελένης Γύρα", ο Δ/τής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας και πολλοί κάτοικοι.

    Στην εκδήλωση παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα η χορωδία ενηλίκων της Κόνιτσας υπό την διεύθυνση του δασκάλου και μουσικού κ. Χρήστου Οικονόμου.
    Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Περικλής Γρίβας και στις σύντομες παρεμβάσεις τους ο κ. Δήμαρχος και οι κύριοι Βλέτσας και Βούζας μαζί με τις ευχές τους τόνισαν ότι κάτω από τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα εκδηλώσεις σαν και αυτές σφυρηλατούν την ενότητα των κατοίκων των χωριών μας και προάγουν την μεταξύ τους αλληλεγγύη. Στη συνέχεια ο Παππαβασίλης διάβασε τις καθιερωμένες ευχές και ο κ. Ρογκότης έκοψε την πίτα. Το φλουρί το βρήκε ο μικρός Παναγιώτης Χρυσοχόος.
    Μετά το τέλος της εκδήλωσης στους προσκεκλημένους και στα μέλη της χορωδίας παρατέθηκε δεξίωση στην οποία προσέφεραν διάφορα εδέσματα (πίτες κλπ.) κυρίες του Συλλόγου Γυναικών και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ















από Αδελφότητα Ζιτσαίων Ηπείρου "Δημήτριος Νικολίσης"