Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία της Ελεούσας για τους χειρισμούς Ρογκότη στο θέμα του υποσταθμού ΔΕΗ…

Ο δήμαρχος συζητά την πρόταση Βούζα να φύγουν τα σχολεία ως προσωρινή λύση – Με τα σπίτια τι θα γίνει;  
Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος να μην προχωρήσει σε μετεγκατάσταση του υποσταθμού της ΔΕΗ δυσαρέσκεια επικρατεί την τοπική κοινωνία της Ελεούσας η απάντηση του ΥΠΕΚΑ σχετικά με τη μεταφορά του υποσταθμού της ΔΕΗ από την Ελεούσα, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Καλογιάννη. Σημαντικές ευθύνες καταλογίζονται στη δημοτική αρχή Ζίτσας για τους αδέξιους και άστοχους χειρισμούς της.
Η απάντηση του Υπουργείου χαρακτηρίζεται αναμενόμενη από τον δήμαρχο, καθώς στο ίδιο πλαίσιο είχαν κινηθεί και προηγούμενες ανακοινώσεις – απαντήσεις για το θέμα. Όπως σημείωσε ο κ. Ρογκότης, τα...
επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται από την πλευρά του Υπουργείου είναι ίδια σε κάθε απάντηση, και αφορούν το ότι ο υποσταθμός δεν βλάπτει, ότι το κόστος για τη μετεγκατάσταση είναι υψηλό και ότι μια μετεγκατάσταση δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της ΔΕΗ.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Ρογκότης η απάντηση δεν ικανοποιεί τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία και παρά την αρνητική εξέλιξη, ο Δήμος εμμένει στη θέση του. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας το θέμα συζητήθηκε εκ νέου και ομόφωνα υποδείχθηκαν θέσεις για τη μετεγκατάσταση του υποσταθμού.
«Ακόμη ζητάμε η μετεγκατάσταση να συμπεριληφθεί στο Ρυθμιστικό Σχέδιο του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Από τη θέση μας δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω», υπογράμμισε ο κ. Ρογκότης.
Ερωτηθείς για την πρόταση μετεγκατάστασης του σχολείου Ελεούσας που έκανε ο κ. Βούζας και υιοθέτησε ο ίδιος, ο κ. Ρογκότης τόνισε πως πρόκειται για μια προσωρινή λύση. Το πρόβλημα με τον υποσταθμό της ΔΕΗ δεν αφορά μόνο τους μαθητές στου γυμνασίου και λυκείου Ελεούσας, που γειτνιάζουν με τον υποσταθμό, αλλά την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Και για αυτό απαιτείται η μεταφορά του υποσταθμού, συμπλήρωσε.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας κατέστησε σαφές πως ο αγώνας για τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία δεν σταματά, παρά την τελευταία αρνητική απάντηση. Όπως σημείωσε, βρίσκονται εν αναμονή της απάντησης στο αίτημα της δημοτικής αρχής. Οι επόμενες αποφάσεις θα ληφθούν μέσα από το δημοτικό συμβούλιο Ζίτσας, αφού εκτιμηθούν όλες οι εξελίξεις, κατέληξε.