Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Με 43 θέματα την Πέμπτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας…

κλικ για μεγέθυνση
Συζητούνται και οι ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
Η …ραθυμία του Δήμου Ζίτσας καλά κρατεί. Έτσι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, το μόνο ουσιαστικό θέμα φαίνεται ότι είναι οι προσλήψεις προσωπικού. Οι ενδιαφερόμενοι για τις 70 θέσεις που εγκρίθηκαν είναι πάρα πολλοί αφού η ανεργία είναι μεγάλη. Τα υπόλοιπα θέματα είναι μάλλον υπηρεσιακού χαρακτήρα και έτσι το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.
Η συνεδρίαση θα γίνει την Πέμπτη 19-01-2012, ώρα 18:00.
Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη : ….



Η Μ Ε Ρ Η Σ Ι Α   Δ Ι Α Τ Α Ξ Η

1.    Έγκριση της μελτης με τίτλο «Τοπογραφική αποτύπωση για προστασία και αναβάθμιση περιοχής υδρομαστεύσεων του νερόμυλου Τ.Κ. Δεσποτικού, Δ.Ε. Μολοσσών».
2.    Έγκριση παράτασης της προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Αποπεράτωση -Διάνοιξη οδών Π.Ε. Ελεούσας Δήμου Πασσαρώνος (Α΄Φάση) του οποίου ανάδοχος είναι η «Ν. Μπαδήμας & ΣΙΑ Ο.Ε.»
3. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: « Ανάπλαση πλατείας και κοινοχρήστων χώρων στη θέση «Μάνδρα» στο Τ.Δ. Ελεούσας Δήμου Πασσαρώνος » το οποίο εκτελεί « ΓΟΥΔΑΣ ΚΠ Ε.Ε.
4.    Έγκριση 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: « Αναπλάσεις Κοινόχρηστων χώρων » Δ.Ε Μολοσσών Δήμου Ζίτσας του οποίου ανάδοχος είναι ο Ε.Δ.Ε κ. Χρήστος Χριστιάς.
5.    Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Κυκλοφοριακή σήμανση οδών οικισμού Τ.Δ. Ελεούσας», του οποίου ανάδοχος είναι ο Ε.Δ.Ε. κ. Φάης Δημήτριος.  
6.    Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Βελτίωση αγροτικού δρόμου Ζάλογγο – Κατσάμπα» Δ.Ε. Μολοσσών, του οποίου ανάδοχος είναι η Κ/Ξ Τσομπίκος Δημήτριος – Ηλίας Νικόλαος.  
7.    Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Εσωτερική οδοποιία Τ.Δ. Κουρέντων» Δ.Ε. Μολοσσών, του οποίου ανάδοχος είναι η Ε.Δ.Ε. κα Ζητούνη Ευαγγελία.
8. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και πλατειών Δήμου Ζίτσας», του οποίου ανάδοχος είναι η Κ/Ξ Τσομπίκος Δημήτριος - Ηλίας Νικόλαος.
9.    Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων στην Τ.Κ. Ροδοτοπίου» Δ.Ε. Πασσαρώνος, του οποίου ανάδοχος είναι ο Ε.Δ.Ε. κ. Λαδάς Νικόλαος.
10. Αίτηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου Τ.Δ. Ασφάκας», Δ.Ε. Εκάλης, του οποίου ανάδοχος είναι η Κ/Ξ Ντάφλη Γεωργ. – Κατής Α.
11. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Εσωτερική οδοποιία Δήμου Μολοσσών (Β’ Φάση)» Δ.Ε. Μολοσσών, του οποίου ανάδοχος είναι η «Ν. Μπαδήμας & ΣΙΑ Ο.Ε.»
12. Γνωμοδότηση επί της Περιβαλλοντικής Έκθεσης, που αφορά την, προς εξαίρεση από την κατεδάφιση, πτηνοτροφική μονάδα δυναμικότητας τριών χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα (3.850) πατρογονικών ορνίθων, ήτοι είκοσι πέντε (25) ισοδύναμων, του κ. Γιαννέτα Αναστασίου, που βρίσκεται σε γήπεδο στη θέση «Ζυγός» της κτηματικής Περιφέρειας της Τ.Κ. Μεγάλου Γαρδικίου του Δήμου Ζίτσας.
13. Απαλλοτρίωση εκτάσεων πέριξ των πηγών Δεσποτικού για την περίφραξη και προστασία τους από την ρύπανση.
14. Αίτηση Μπίλη Μαρίας του Αθανασίου για παράταση μίσθωσης Δημοτικού Καταστήματος στην Τ.Κ. Άνω Λαψίστας.
15. Αίτηση κας Καραλή Έλλης του Δημητρίου για παράταση μίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Καλοχωρίου, Δ.Ε Μολοσσών Δήμου Ζίτσας.
16. Αίτηση Εκπροσώπου Τ.Κ. Γρανιτσοπούλας για εκμίσθωση κοινοτικού καταστήματος (Καφενείο και Ξενώνα).
17. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου ( Γραφείου ) που βρίσκεται στην Τ.Κ. Βουτσαρά της Δ.Ε Μολοσσών, στην Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ».
18. Aποδοχή συνολικής πίστωσης 641.557,00 ευρώ προερχόμενη από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών  (ποσό 295.776,00 ευρώ αφορά την 3η κατανομή ΣΑΤΑ /2011 και ποσό 345.781,00 ευρώ αφορά την 4η κατανομή ΣΑΤΑ /2011).
19. Αποδοχή και κατανομή πίστωσης ποσού 264.162,58 ευρώ για εξόφληση οφειλών  Ελληνικού Δημοσίου για λειτουργικές δαπάνες-επενδύσεις-έργα.   
20. Αποδοχή πίστωσης 11.070,00 ευρώ προερχόμενη από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών (2η κατανομή ΣΑΤΑ/2011 ) για Συντήρηση και Επισκευή Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Ζίτσας και κατανομή συνολικής πίστωσης (1ης και 2ης  κατανομής ΣΑΤΑ/2011) 24.373,38 ευρώ για Συντήρηση και Επισκευή Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Ζίτσας.
21. Αποδοχή και κατανομή πίστωσης ποσού 5.688,96 ευρώ προερχόμενη από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για κάλυψη δαπάνης φωτοτυπιών σχολικών βιβλίων
22. Αποδοχή και κατανομή ποσού 1.296,00 ευρώ από πιστώσεις ΥΠ.ΕΣ.Α.& Η.Δ. για την υλοποίηση του προγράμματος που αφορά τον Σχολικό Τροχονόμο.
23. Αποδοχή πίστωσης 9.917,00 ευρώ προερχόμενη από πιστώσεις του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αποτελεί την εφάπαξ αποζημίωση υπαλλήλου του πρώην Ε.Ο.Π., εγγραφή της στον προϋπολογισμό ύστερα από αναμόρφωση και απόδοση αυτής στο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου.
24. Αναμόρφωση προϋπολογισμού & τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2012.
25. Προγραμματισμός προσλήψεων έτους 2012 εποχικού προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
26. Προγραμματισμός προσλήψεων έτους 2012 προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
27. Προγραμματισμός προσλήψεων έτους 2012 προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου.
28. Έγκριση απασχόλησης σπουδαστών Τ.Ε.Ι. που επιθυμούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον Δήμο, καθορισμός αριθμού αυτών, αναμόρφωση προϋπολογισμού και διάθεση σχετικών πιστώσεων.
29. Έγκριση απολογισμού Ν.Π.Δ.Δ. πρώην Δήμου Ζίτσας (ΚΕ.Φ.Ο.) έτους 2011 και έως την συγχώνευσή του.  
30. Ορισμός εκπροσώπων στο Α/θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων-Κινηματογράφων περιοχής Δήμου Ζίτσας
31. Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Δημοτικών και Κοινοτικών χώρων άθλησης - γυμναστηρίων.
32. Αποδοχή λειτουργίας προγραμμάτων άθλησης για όλους μεγάλης διάρκειας περιόδου 2011-2012.
33. Συγκρότηση επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών προμηθειών, αξιολόγησης των αποτελεσμάτων αυτών και απευθείας ανάθεσης προμηθειών του ΕΚΠΟΤΑ, καθώς και επιτροπών για την παραλαβή αυτών.
34. Συγκρότηση επιτροπής ΕΚΠΟΤΑ για την διενέργεια διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών, αξιολόγησης του αποτελέσματος του διαγωνισμού και απ’ ευθείας ανάθεσης προμήθειας, καθώς και επιτροπής παραλαβής αυτών.
35. Συγκρότηση επιτροπής ΕΚΠΟΤΑ για την διενέργεια διαγωνισμού προμήθειας γάλακτος, αξιολόγησης του αποτελέσματος του διαγωνισμού και απ’ ευθείας ανάθεσης της προμήθειας, καθώς και επιτροπής παραλαβής αυτών.
36. Συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών για το έτος 2012.
37. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 8 /2011 Α.Δ.Σ. και συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής εργασιών, παροχής υπηρεσιών και μεταφορών.
38. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Ζίτσας στην Επιτροπή Καθορισμού Χρήσης Επιφανειακών Υδάτων της Περιφέρειας Ηπείρου.
39. Καθορισμός ανώτατου αριθμού αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.
40. Καθορισμός ανώτατου αριθμού αδειών για το έτος 2012 και ισάριθμων τοποθεσιών στο χώρο δικαιοδοσίας του Δήμου για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.
41. Τροποποίηση – συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 20/2011 Απόφασης του Δ.Σ εγγραφής του Δήμου ως συνδρομητή σε τοπικές εφημερίδες.
42. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας αιρετών.
43. Εξέταση αιτήσεων για διαγραφή τελών ύδρευσης και συζήτηση επί γενικών υποθέσεων υπαγομένων στον Κανονισμό Λειτουργίας Ύδρευσης  του Δήμου.


.