Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Στη “ΔΩΔΩΝΗ” «όλοι πλέον κοιτούν μόνο το συμφέρον τους»…

Αγωνία και προβληματισμός για το μέλλον της «Δωδώνης» από τον πρόεδρο των εργαζομένων κ.  Χρ. Γεωργίου
    Στο σημείο… μηδέν βρίσκεται και πάλι η κατάσταση στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», μετά και την άκαρπη σύσκεψη που έγινε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στα Γιάννινα, υπό το νέο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη.
    Οι εργαζόμενοι της «Δωδώνης» δεν βλέπουν «φως» στον ορίζοντα, ειδικά μετά τις έντονες ως και ακραίες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, οι οποίοι, αφού αρχικά δημιούργησαν ένταση, με αφορμή την παρουσία των ΜΑΤ στο κτίριο της Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στη συνέχεια, όταν τα ΜΑΤ απομακρύνθηκαν, έφυγαν και αυτοί!
     «Φαίνεται πώς όλοι πλέον κοιτούν μόνο το συμφέρον τους. Και εμείς, υπό αυτές τις συνθήκες αναγκαζόμαστε να κοιτάξουμε και να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο, που είναι…
η διασφάλιση των εργασιακών μας σχέσεων» είπε στον «Π.Λ.» ο Χρήστος Γεωργίου, Πρόεδρος των Εργαζομένων της «Δωδώνης», που μετείχε στην τελευταία σύσκεψη.

«ΟΧΙ» στο διαγωνισμό…
    Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται εντελώς αρνητικοί στο ενδεχόμενο ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας. Όπως σημειώνουν, αν ακολουθηθεί μια τέτοια διαδικασία, τότε θα επικρατήσει ο ισχυρότερος και αυτός που θα προσφέρει στην ΑΤΕ άμεσα «ζεστά» χρήματα και όχι κατ΄ ανάγκη, κάποιος που ξέρει πώς να λειτουργήσει την εταιρία. «Χρειάζεται άμεσα πολιτική απόφαση για το μέλλον της «Δωδώνης» σημείωσε ο κ. Γεωργίου.

Απούσα…
    Και όλα αυτά γίνονται ενώ η «Δωδώνη» είναι ουσιαστικά απούσα από την εγχώρια αγορά, αφού αδυνατεί τώρα να κάνει απαραίτητες κινήσεις, όπως π.χ. η ενδυνάμωση του τμήματος μάρκετινγκ, δηλαδή η προβολή και η προώθηση των περίφημων ανά τον κόσμο προϊόντων της.
«Δεν… κινείται η εταιρία, την ώρα που ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος» σημειώνουν εμπορικοί κύκλοι, που καταλογίζουν ευθύνες στο Διοικητικό Συμβούλιο, ότι αργοπορεί για πολύ σημαντικά θέματα. «Η «Δωδώνη», αν θέλει να συνεχίσει να είναι κερδοφόρα επιχείρηση, δεν πρέπει να χάσει το… τρένο της αγοράς» υποστηρίζουν με νόημα…

από ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ