Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Συνεδριάζει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας…

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ (κλικ για μεγέθυνση)
    Με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει στην Ελεούσα την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας. Πάλι τα περισσότερα θέματα είναι υπηρεσιακού χαρακτήρα.
     Εξαίρεση αποτελεί το 18ο θέμα, όπου ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η εισήγηση του παπαΤζώρτζη και οι σχετικές αναφορές που θα κάνει για «ψέματα που τώρα πλέον δεν περνάνε, όσα έλεγαν κάποιοι μέχρι να κάνουν τη δουλειά τους το 1988» σχετικά με...
τον Καλαμά (κλικ εδώ αν βέβαια μπορέσει να παραστεί τελικά), το 9ο θέμα, το 23ο θέμα, όπου  από τα έργα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος εξαιρείται το εντός του πρώην Δήμου Μολοσσών τμήμα του Καλαμά και το 24ο θέμα που μάλλον φαίνεται ότι έχει να κάνει με τον λεγόμενο “επιχειρηματικό πόλεμο” μεταξύ του υπεραστικού και του αστικού ΚΤΕΛ μετά και την 365/2011 απόφαση του Δήμου (κλικ εδώ και εδώ).
    Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη :

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
1.   Αποδοχή πίστωσης ποσού 168.717,00 ευρώ προερχόμενη από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών (2η κατανομή ΣΑΤΑ /2011) και κατανομή αυτής σε έργα και επενδυτικές δραστηριότητες.
2.   Αποδοχή πίστωσης ποσού 13.319,99 ευρώ προερχόμενη από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών ( 1η κατανομή ΣΑΤΑ/2011 ) για Συντήρηση και Επισκευή Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Ζίτσας.
3.      Αποδοχή και κατανομή πίστωσης ποσού 36.868,17 ευρώ για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων Δήμου Ζίτσας.
4.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού & τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2011.
5.      Ορισμός ορκωτού ελεγκτή λογιστή για την οικονομική χρήση 2011.
6.      Έγκριση και διάθεση πίστωσης για πραγματοποίηση εκδηλώσεως βράβευσης μαθητών καθώς και εκδηλώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
7.      Παράταση μίσθωσης ακινήτου στη θέση «Μάνδρα» Δ.Κ. Ελεούσας το οποίο χρησιμοποιείται ως προθάλαμος του Περιφερειακού Αγροτικού Ιατρείου Ελεούσας.
8.      Λύση μίσθωσης του Δημοτικού Καταστήματος Τ.Κ. Γιουργάνιστας
9.   Επανεξέταση των υπ’ αριθμ. 107/2009 και 170/2007 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Μολοσσών σχετικά με τον καθορισμό χρήσεως γης παραχωρούμενης δημοτικής έκτασης για την ανέγερση Ιερού ναού εντός ορίων οικισμού Πολυδώρου της Δ.Ε Μολοσσών Δήμου Ζίτσας.
10.   Αίτηση κ. Καραμούτσιου Ευαγγέλου για έγκριση μεταφοράς περιπτέρου στην Τ.Κ. Μεταμόρφωσης, Δ.Ε Εκάλης Δήμου Ζίτσας.
11.   Αίτηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας COSMOTE A.E. για αναπροσαρμογή μισθώματος σταθμού κινητής τηλεφωνίας ΠΡΩΤΟΠΠΑΠΑΣ Χ. ( 4364) που βρίσκεται στην Τ.Κ. Πρωτόπαππα του Δήμου Ζίτσας.
12.   Αίτηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας WIND ΕΛΛΑΣ για τροποποίηση όρων μίσθωσης σταθμού κινητής τηλεφωνίας στη θέση « ΟΞΙΑ » Τ.Κ Καλοχωρίου, Δ.Ε. Μολοσσών Δήμου Ζίτσας.
13.   Αίτηση κ. Τσιούρη Δημητρίου του Γεωργίου για επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντος ποσού από έκδοση οικοδομικής άδειας.
14.   Αίτηση κ. Τζιάλλα Νικολάου του Σπυρίδωνα για παράταση μίσθωσης αγροκτήματος στην θέση «Ζαλάνδρα» Δ.Κ. Ελεούσας.
15.   Παράταση των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης του Ν. 3250/2004 που ήταν ενεργές την 30-4-2011, έως τη συμπλήρωση συνολικού χρόνου απασχόλησης δεκαοκτώ (18) μηνών.
16.   Ορισμός Εκπροσώπων του Δήμου Ζίτσας στην Επιτροπή Καθορισμού Λατομικών Περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου
17.  Ορισμός της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ζίτσας, ως διευθύνουσας υπηρεσίας όλων των έργων, μελετών & υπηρεσιών του (σε εξέλιξη ή μελλοντικών). - Εξουσιοδότηση Δημάρχου για τις περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες.
18. Συζήτηση και υποβολή προτάσεων – παρατηρήσεων στη διαβούλευση επί των σημαντικών θεμάτων διαχείρισης νερού στο ΥΔ Ηπείρου – Σχ. Διαχείρισης Λεκανών απορροής ΥΔ Ηπείρου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/60
19.   Πρόταση τροποποίησης Ρ.Σ. Δ.Κ. Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας στα Ο.Τ. Γ66, Γ58, Γ59 και Γ59Α
20.   Χορήγηση άδειας τοποθέτησης νέας καμπίνας, διενέργειας εκσκαφών δικτύων και τοποθέτησης σωληνώσεων και καλωδίων στη θέση ΟΤΕ Δ.Κ. Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας, ύστερα από αίτηση της εταιρείας HOL – HELLAS ON LINE.
21.   Ορισμός Επιτροπών για προσεισμικό έλεγχο δημοσίων κτιρίων του Δήμου Ζίτσας.
22.   Υποβολή αιτήματος και εξουσιοδότηση Δημάρχου για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη Μελέτη και Εκτέλεση Δημοσίων Δασοτεχνικών Έργων Δασικής Αναψυχής, Ανάδειξης και Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος σε Δημόσια Δάση και Δασικές Εκτάσεις στις Θέσεις "Μοναστήρι, Ζαλονέτσι, Ανατολή, Τριανταφυλλιά, Βελτς και στα Γεφύρια" της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών του Δήμου Ζίτσας
23.   Υποβολή Αιτήματος και Εξουσιοδότηση Δημάρχου για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη Μελέτη και Εκτέλεση Δημοσίων Δασοτεχνικών Έργων Δασικής Αναψυχής, Ανάδειξης και Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος σε Δημόσια Δάση και Δασικές Εκτάσεις σε Μονοπάτια και Περιπατητικές Διαδρομές κατά μήκος του ποταμού Καλαμά της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών του Δήμου Ζίτσας.
24.   Σύναψη σύμβασης με απ’ ευθείας ανάθεση ενδοδημοτικής συγκοινωνίας στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για την μεταφορά των μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
25.   Σύναψη σύμβασης του Δήμου Ζίτσας με το αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για επιχορήγηση του εισιτηρίου αστικών συγκοινωνιών.
26.   Διαγραφή βεβαιωτικών καταλόγων εισφοράς σε χρήμα λόγω εγγραφής λανθασμένων στοιχείων οφειλετών.
27.   Αίτηση κ. Φασουλή Δημητρίου του Μιχαήλ για διαγραφή ποσού από δικαίωμα βοσκής προηγούμενων οικ. ετών.
28.   Εξέταση αιτήσεων για διαγραφή τελών ύδρευσης και συζήτηση επί γενικών υποθέσεων υπαγομένων στον Κανονισμό Λειτουργίας Ύδρευσης του Δήμου.