Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Την Πέμπτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο…

    Με 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας. Η συνεδρίαση θα γίνει στην Ελεούσα στις 8:00 μ.μ.
    Τα βασικότερα θέματα είναι η χορήγηση οικοπέδων σε άστεγους δημότες, η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της «ΠΙΝΔΟΣ» και το αίτημα του αδρανοποιημένου συλλόγου «Καθαρός Καλαμάς» να μετακομίσει στο Δήμο Ζίτσας για να του δώσει δωρεάν γραφεία ο δήμος.
    Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη είναι :
1.-Αποδοχή και κατανομή...
πίστωσης ποσού 36.868,17 ευρώ για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων Δήμου Ζίτσας.
 2.-Αναμόρφωση προϋπολογισμού & τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2011.
 3.-Καθορισμός ποσοστού αποζημίωσης εισπρακτόρων λόγω απασχόλησής τους εκτός έδρας ή γραφείου.
 4.-Συγκρότηση λειτουργίας συμβουλίου ένταξης μεταναστών Δήμου Ζίτσας.
 5.-Έγκριση εσωτερικού κανονισμού υπηρεσιών του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία: «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ».
 6.-Ανάκληση της υπ’ αριθ. 219/2011 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και έγκριση της υπ’ αριθμ.  17/2011 Απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία : «ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ» με θέμα την  έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών  του.
  7.-Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Τροποποίησης – Ανανέωσης Περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Τροποποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του πτηνοσφαγείου – τυποποιητήριου, που λειτουργεί στην Τοπική Κοινότητα Ροδοτοπίου, Δημοτικής Ενότητας Ζίτσας, Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων» του οποίου φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας είναι ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων (Α.Π.Σ.Ι.) «Η ΠΙΝΔΟΣ»
   8.-Εξέταση αιτήσεως κ. Δημητρίου Κ. Ντίνη (υπόθεση δασοτεμαχίου στην Τ.Κ. Δεσποτικού ).
   9.-Εξέταση αιτήσεως κ. Γεωργίου Στεργίου για παραχώρηση του γηπέδου της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη για χρήση και εκμετάλλευσή του. 
 10.-Εξέταση αιτήσεως κ. Σιουμάλα Βασιλείου για παραίτησή του από την εκμετάλλευση του λατομείου στη θέση «Μακρυχώραφα» Τ.Κ. Δαφνόφυτου.
 11.-Εξέταση αιτήσεως της Πανελλήνιας Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ», για την δωρεάν παραχώρηση χώρου για την στέγασή της.  
 12.-Εξέταση αιτήσεως κ. Καραμπίνα Εμμανουήλ του Θεοδώρου, Προέδρου της Αδελφότητας Ράικου για δωρεάν παραχώρηση χώρου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου.
 13.-Εκμίσθωση Δημοτικού Ακινήτου (καφενείο) στην Τ.Κ. Λιθίνου του Δήμου Ζίτσας.
 14.-Λήψη κατ’ αρχήν Απόφασης για την ανταλλαγή τμήματος Δημοτικού Ακινήτου με αντίστοιχο τμήμα ιδιωτικής έκτασης στην Τ.Κ. Ζωοδόχου, για την διάνοιξη δρόμου.
 15.-Λήψη κατ’ αρχήν Απόφασης για εκποίηση οικοπέδων σε άστεγους δημότες.
 16.-Ενημέρωση και λήψη Απόφασης σχετικά με την μελέτη αποκατάστασης και αξιοποίησης λατομικών περιοχών στην περιοχή του Δήμου.
 17.-Ενημέρωση-συζήτηση για το μέλλον των κτηριακών και λοιπών εγκαταστάσεων της Μαθητικής Εστίας Ζίτσας.
 18.-Κάλυψη μη επιλέξιμης δαπάνης εργασίας του έργου: «Βελτίωση αγροτικού δρόμου Ζάλογγο – Κατσάμπα Δ.Ε. Μολοσσών ».
 19.-Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: « Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και πλατειών Δήμου Ζίτσας » το οποίο εκτελεί η Κ/Ξ Τσομπίκος Δημήτριος Γεωργίου – Ηλίας Νικόλαος Δημητρίου.
 20.-Έγκριση 1ου Α.Π.Ε του έργου: « Αντικατάσταση υδροστομίων και διαμόρφωση χώρων πέριξ αυτών Δήμου Ζίτσας », το οποίο εκτελεί ο Ε.Δ.Ε κ. Νίκου Θεόδωρος.
 21.-Έγκριση 3ου Α.Π.Ε του έργου: « Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων » Δ.Ε Μολοσσών του Δήμου  Ζίτσας, το οποίο εκτελεί ο Ε.Δ.Ε κ. Χριστιάς Χρήστος.
 22.-Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: « Διαμόρφωση χώρου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου στο Τ.Δ Γραμμένο Δ. Πασσαρώνος », το οποίο εκτέλεσε η Ε.Δ.Ε  κ. Πήχας Κων/νος.
 23.-Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση χώρου νέου νεκροταφείου στο Τ.Δ Κάτω Λαψίστας», το οποίο εκτέλεσε o Ε.Δ.Ε  κ. Γεωλδάσης Παναγιώτης.
 24.-Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: « Αποπεράτωση του Περιφερειακού δρόμου Δ.Δ. Κληματιάς », το οποίο εκτέλεσε ο Ε.Δ.Ε κ. Παπαϊωάννου Θωμάς.
 25.-Εξέταση αιτήσεων για διαγραφή τελών ύδρευσης και συζήτηση επί γενικών υποθέσεων υπαγομένων στον Κανονισμό Λειτουργίας Ύδρευσης  του Δήμου.