Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνο οι του Δήμου Ζίτσας απουσίαζαν !!!

    Κανένας από το Δήμο Ζίτσας δεν φρόντισε να είναι στην υποδοχή του παγκόσμιου πρωταθλητή Γιώργου Τζιάλλα από την Άνω Λαψίστα!!!
Ούτε ένας αντιδήμαρχος δεν …δέησε να παραστεί. Ακόμη και ο συγχωριανός του πρωταθλητή, αντιδήμαρχος Βασ. Γαρδίκος προτίμησε να …αράξει στην πολυθρόνα του!!!

Λαμπρή υποδοχή στα Γιάννενα των Παγκόσμιων Πρωταθλητών της Κωπηλασίας.
    Τρεις Ηπειρώτες κωπηλάτες στέφθηκαν την περασμένη Κυριακή παγκόσμιοι πρωταθλητές, κατακτώντας για λογαριασμό της χώρας μας με τα πληρώματά τους στο πρόσφατο Παγκόσμιο ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο. Παράλληλα, πήραν την πρόκριση και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
    Υποδοχή αντάξια της μεγάλης επιτυχίας τους στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη στην Σλοβενία επιφύλαξαν χθες το απόγευμα στο Αεροδρόμιο ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου, στους Γιαννιώτες πρωταθλητές της Κωπηλασίας Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη, στην…
πρωταθλήτρια από την Θεσπρωτία Αλεξάνδρα Τσιάβου και στον Γιαννιώτη ομοσπονδιακό τεχνικό που τους συνόδευε κ. Τόλη Παλιοπάνο.
    Τα τρία «χρυσά» παιδιά της Κωπηλασίας περίμενε χθες στο Αεροδρόμιο πλήθος κόσμου. Μέλη της διοίκησης του Ν.Ο.Ι., προπονητές, συγγενείς, φίλοι συναθλητές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανάμεσά τους ο γενικός γραμματέας του Ν.Ο.Ι. κ. Θωμάς Βαρδάκας, ο έφορος Κωπηλασίας κ. Κώστας Νταλαμάγκας, ο ταμίας του Ομίλου κ. Κώστας Μπίλης και οι προπονητές Θύμιος Βλάχος, Ευγενια Μουτσίκα, Δημήτρης Δερέκας και Φώτης Λιόντος.
    Από πλευράς της Αυτοδιοίκησης παρευρέθηκαν ο γενικός διευθυντής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Κεντρ. Μακεδονίας κ. Θανάσης Τζάρος, ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού κ. Παντελής Κολόκας και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιώργος Κάτσινος.


ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

*«Η πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου ήταν ο στόχος μας εδώ και πολλά χρόνια και τώρα δικαιωθήκαμε. Επόμενος στόχος ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Τζιάλλας, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι στάθηκαν δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια της σκληρής προετοιμασίας

*«Οι νίκες αυτές δεν ήρθαν εύκολα. Προηγήθηκε μία δουλειά και μία προσπάθεια τουλάχιστον 10 χρόνων και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς είναι αποτέλεσμά της», ανέφερε ο Γιάννης Τσίλης.

* «Μακάρι να μπορούσαμε να… παγώσουμε το χρόνο και να επαναλάβουμε την προχθεσινή κούρσα και στο Λονδίνο το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε η χρυσή πρωταθλήτρια από την Ηγουμενίτσα Αλεξάνδρα Τσιάβου.


ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
*«Μπορεί να φαινόμαστε ως η… μικρή Ελλαδίτσα στο εξωτερικό, όμως τελικά όταν βγαίνουμε εκτός συνόρων και αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους μας αποδεικνύουμε ότι είμαστε Ελλαδάρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος, που ταξίδεψε στο Μπλεντ με την Ελληνική αποστολή της Κωπηλασίας. Ο κ. Παλαιοπάνος υπογράμμισε επίσης ότι η Κωπηλασία είναι ένα άθλημα που μας ταιριάζει ως χώρα και γι’ αυτό έχει σημαντική ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και κάλεσε την Πολιτεία και τον κόσμο να παρακολουθούν και να στηρίζουν το άθλημα, καθένας με τον τρόπο του.
*«Αυτές οι στιγμές που ζούμε είναι ανεπανάληπτες. Τα παιδιά μας μέσα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία και την ηθική κατάπτωση που κυριαρχεί, μας δίνουν το παράδειγμα αλλά και την δύναμη να συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλη μας τη δύναμη τόσο τους συγκεκριμένους αθλητές όσο και εκείνους που έχουν μέλλον μπροστά τους», δήλωσε εκ μέρους της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι. ο έφορος Κωπηλασίας κ. Κώστας Νταλαμάγκας, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή του χρόνου οι τρεις πρωταθλητές να επιστρέψουν στην Ήπειρο με Ολυμπιακά μετάλλια στο στήθος.
* «Ο αθλητισμός είναι η καλύτερη διέξοδος της νεολαίας και η προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές μας, δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει συνολικά η χώρα και ο λαός μας. Υπομονή και εργασία για να έχουμε επιτυχίες», τόνισε ο γενικός διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου κ. Θανάσης Τζάρος, που βρέθηκε στο Αεροδρόμιο εκ μέρους της κ. Δήμητρας Γεωργακοπούλου – Μπάστα. Ο κ. Τζάρος ευχήθηκε με την σειρά του και Ολυμπιακά μετάλλια για του χρόνου!
* «Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της χώρας μας όπου σημαιοφόροι είναι οι αθλητές της Ηπείρου και αυτό πρέπει και εμείς στον χώρο της πολιτικής να το αντιληφθούμε», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Παντελής Κολόκας που βρέθηκε χθες στο Αεροδρόμιο. Παράλληλα, συνεχάρη τους τρεις πρωταθλητές, τους προπονητές και τους ηρωικούς γονείς τους, όπως χαρακτηριστικά είπε, που επωμίζονται όλο το βάρος της επιτυχίας.
*Μεγάλη τιμή για την Ηγουμενίτσα είναι το γεγονός ότι κατάγεται απ’ αυτήν η Αλεξάνδρα Τσιάβου, μια αθλήτρια με ήθος πάνω απ’ όλα, όπως σημείωσε ο δήμαρχος της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας κ. Γιώργος Κάτσινος, που επίσης παραβρέθηκε στην χθεσινή υποδοχή στο Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.






από epirusonline