Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο απολογισμός της Γιορτής Κρασιού Ζίτσας 2011…

   Στο Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας έγινε η προγραμματισμένη απολογιστική λαϊκή συνέλευση με θέμα τον οικονομικό απολογισμό , προτάσεις για βελτίωση της γιορτής, παραλήψεις κλπ.
    Η οργανωτική επιτροπή ενημέρωσε ότι φέτος η γιορτή σημείωσε επιτυχία αφήνοντας κάποιο κέρδος για το χωριό.
Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Περικλής Γρίβας αφού ευχαρίστησε όλους όσους εθελοντικά εργάστηκαν για να πετύχει η γιορτή έκανε ιδιαίτερη μνεία στους νέους του χωριού οι οποίοι φέτος έδωσαν...
δυναμικό παρόν σε όποιο πόστο κι αν κλήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
    Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Καραμπίνας επικέντρωσε την ομιλία στην καθολική συμμετοχή, χωρίς κομματικές και άλλες ταμπέλες, όλων των κατοίκων του χωριού και ευχήθηκε αυτή ομοψυχία να έχει και συνέχεια.
    Το μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Πέτρος Τσέλιος ευχαρίστησε όλους τους Ζιτσαίους που εθελοντικά συμμετείχαν και με αυτό τον τρόπο βοήθησαν ώστε η Γιορτή κρασιού να στεφθεί με επιτυχία , απευθυνόμενος προς τους νέους τους ζήτησε να πάρουν στα χέρια τους τη διοργάνωση της Γιορτής.
    Η Λαϊκή συνέλευση εξέλεξε την οργανωτική επιτροπή της Γιορτής κρασιού για το 2012 η οποία απαρτίζεται από τους : Περικλή Γρίβα, πρόεδρο της κοινότητας, Κώστα Καραμπίνα, δημοτικό Σύμβουλο, Πέτρο Κ. Τσέλιο, και τους Προέδρους των φορέων της Ζίτσας.
Προτάσεις που ακουστήκαν και πρέπει να υλοποιηθούν :
    Να εμπλουτιστεί η Γιορτή με δρώμενα σχετικά με το αμπέλι- τρύγο- οινοποίηση.
    Επίσης τέθηκε θέμα πίστας , η οποία έχει σκόνη, χώρος που ψήνονται τα σουβλάκια, κάτι πρέπει να γίνει για τον καπνό.
    Πολλά ειπώθηκαν για τις υποδομές οι οποίες χρειάζονται να γίνουν, να επισκευαστούν οι παλιές, να γίνουν εκθετήρια προϊόντων κλπ.
    Ο πρόεδρος της κοινότητας μίλησε και για την παράληψή του να στείλει προσκλήσεις στους πρώην δημάρχους του Δήμου Ζίτσας.
    Στη λαϊκή συνέλευση παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Δημήτριος Δήμος και Κώστας Αγόρος.
    Επίσης οι τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ Τάκης Σταμούλης και Γιώργος Τσουκάλης , ο οποίος έκανε και παρέμβαση στη συνέλευση, λέγοντας για την αναγκαιότητα αναβάθμισής της.

    Τέλος σας παρουσιάζουμε και ένα βίντεο από τις εκδηλώσεις της Γιορτής Κρασιού Ζίτσας 2011.


























απο Αδελφότητα Ζιτσαίων