Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Εργαζόμενοι σε δήμους: Προχωρήσετε σε έγκριση προσλήψεων. Όχι σε ιδιώτες η καθαριότητα των δήμων !

    Να μην επιτρέπεται στους δήμους να συνάπτουν συμβάσεις καθαριότητας με ιδιώτες ζητάει η ομοσπονδία των εργαζομένων ΠΟΕ – ΟΤΑ. Σε επιστολή της προς τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει:
    «Επειδή το πρόβλημα της εκχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτες οξύνεται, η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις υπηρεσίες των Δήμων κυρίως…
ανταποδοτικού χαρακτήρα σας ζητούμε όπως:
    - Καταργήσετε το άρθρο 61 του Ν. 3979/2011 που εκχωρεί την καθαριότητα σε ιδιώτες και να ενισχύσετε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
     - Προχωρήσετε στην έγκριση όσων προσλήψεων είναι αναγκαίες για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων (Καθαριότητα, Παιδικοί Σταθμοί κ.λ.π.) για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους Δημότες».
    Στην αιτιολόγηση των αιτημάτων της η ομοσπονδία αναφέρει:
    Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλοί Ο.Τ.Α. με το «πρόσχημα» της έλλειψης προσωπικού (Δήμοι Λέσβου, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Νάξου κ.λ.π.) προχωρούν στην εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, προκαλώντας μάλιστα με τα επιχειρήματά τους την κοινωνία για τα οφέλη στους Δημότες της ιδιωτικοποίησης.
     Η διάταξη αυτή ουσιαστικά ήρθε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» να επιβεβαιώσει η κυβέρνηση την πολιτική της για την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να οδηγήσει εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την επιβάρυνση των νοικοκυριών με πρόσθετα βάρη».από epirusonline