Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Νέα δεδομένα υπολογισμού της σύνταξης του ΟΓΑ !

    Αλλάζει πάλι ο υπολογισμός της σύνταξης του ΟΓΑ, αφού έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ, το νέο σύστημα.
    Στις πληροφορίες που δίνει ο ΟΓΑ για την εφαρμογή του υπολογισμού σύνταξης, αναφέρεται ότι για τους γεννηθέντες τα έτη 1945 και 1946, τα εμφανιζόμενα μηνιαία ποσά συντάξεων είναι τα πραγματικά δικαιούμενα, εφ' όσον καταχωρηθούν σωστά τα έτη ασφάλισης. 
    Για τους γεννηθέντες από το έτος 1947 και μετέπειτα, τα ποσά είναι ενδεικτικά και υπολογίζονται με τα σημερινά δεδομένα.
    Για τον υπολογισμό του ποσού της Κύριας Σύνταξης που θα δικαιούσθε όταν…
συμπληρώσετε το 65ο έτος της ηλικίας σας, θα πρέπει να καταχωρήσετε και τα έτη που θα διανύσετε στο μέλλον στην ασφάλιση του ΟΓΑ μέχρι την συμπλήρωση του 64ου έτους της ηλικίας σας στην κατηγορία που έχετε ήδη ασφαλιστεί ή σε άλλη που τυχόν επιλέξετε να ασφαλιστείτε στο εξής, δεδομένου ότι είναι δυνατή η αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας.
    Τέλος, επισημαίνεται ότι το ποσό Βασικής Σύνταξης υπολογίζεται με την μείωση που θα ισχύει κατά το έτος έναρξης της συνταξιοδότησής σας, δηλαδή το έτος συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας. 
    Ο υπολογισμός που ακολουθεί αφορά μόνο την περίπτωση που ο ασφαλισμένος δικαιούται αυτοτελώς σύνταξη γήρατος από τον ΟΓΑ και όχι όταν οι χρονικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης συμπληρώνονται με συνυπολογισμό χρόνου ασφάλισης σε άλλο Ελληνικό ασφαλιστικό φορέα ή ασφαλιστικό φορέα χώρας του Εξωτερικού.
    Το ZitsaGate σας εύχεται καλά... ξεμπερδέματα!!!