Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Αποκαλυπτική τηλεφωνική συνομιλία που αφορά το Δήμο Ζίτσας !!

"Πάρε τα πάνω σου Πρόεδρε..."
    Το zitsagate σήμερα δημοσιεύει -κατ' αποκλειστικότητα- μια νέα αποκαλυπτική τηλεφωνική συνομιλία που αφορά το δήμο Ζίτσας.
   Η στιχομυθία, αποτελεί προϊόν τηλεφωνικής υποκλοπής, είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και δεν αφορά τους γνωστούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες του κυκλώματος των στημένων παιχνιδιών αλλά δύο μέχρι στιγμής ..."γνωστούς" του δήμου μας, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα (;) Μήτσος και Πάμος.
    Σας δημοσιεύουμε την πλήρη απομαγνητοφώνηση του διαλόγου, όπως μας ήρθε : 

Μήτσος: Έλα πρόεδρε τι έγινε, τους έψησες στο...
Σύλλογο να μην παραιτηθείς; Βρες ένα τρόπο να το ξεπεράσεις επιτέλους και να τελειώνουμε. Προσοχή όμως μην αρπαχτείτε μεταξύ σας και βγούνε έξω διάφορα. Δεν αντέχω να μας πρήξουν πάλι από το ιντερνέτ.

Πάμος: Που να βρω άκρη. Θέλω λίγο ακόμα. Τσακώνονται μεταξύ τους για την καρέκλα του προέδρου. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν για να φύγω. Άσε που μου την πέφτουνε και δύο - τρείς Μιχάληδες να τους βάλω μέσα και τι να κάνω…

Μήτσος: Μάλλον έχουν τον καημό τους να μπούνε σε κάποιο προεδρείο. Σε τράβηξε φωτό κάτω νομίζω κάποιος Μιχάλης. Την είδες;

Πάμος: Μπα δε νομίζω για το προεδρείο. Σε φασαρίες θα μας βάλουν. Δεν θέλω να ασχολούμαι. Με τράβηξε και στο χωριό αλλά δεν ξέρω γιατί δεν τις έβγαλε. Λες να τις φυλάει για εφημερίδα ; Κατάλαβες τι έκανε κάτω; Εκεί έβαλε άλλον να  τραβήξει και για ξεκάρφωμα ήρθε και κάθισε κοντά μου.

Μήτσος: Πρέπει να τελειώνουμε με αυτούς. Κάνουν ότι γουστάρουν.

Πάμος: Δεν τόχουμε το αντικείμενο ρε Μήτσο. Να συνεργαστούμε με δημοσιογράφους από τα Γιάννενα. Μέχρι να μπούνε στο κλίμα τρέχα-γύρευε. Εγώ πάντως δεν ξέρω. Αν είναι να το κάνουμε καλύτερα να μιλήσουμε με την Ρί…(δεν ακούγεται καθαρά) να μας υποδείξει κάποιον.

Μήτσος: Μη λες μ… πρόεδρε. Δες τον Χρυσόστομο τι έκανε με την εφημερίδα. Ένα τίποτα είναι. Το άλλο το zitsagate πάει τρένο. Έχει και τους Μιχάληδες να του "τσιμπάνε" θέματα και το... γράμμα πάει μια χαρά. Μας πη… χωρίς σ…. Από Σεπτέμβριο ξεκινάμε και μείς !

Πάμος: Καλά τα λες. Εμένα με ξεπάτωσαν. Τι να πω. Μέσα!

Μήτσος: Μπράβο! Όχι σα μαδημένο κοτόπουλο! Άκου να σου πω πρόεδρε. Αν καθαρίσουμε και το διαδίκτυο, θα πεθάνει το δίδυμο. Δεν έχουν καμιά τύχη. Δεν θα φτάσουν πουθενά. Θα τους ξεπατώσουμε. Δέκα μα….. θα κάνουμε, ούτε η μία δε θα γράφει !

Πάμος: Έγινε θα το δώ. Αλλά προσγειώσου και κοίτα λίγο την νύφη. Ξέρεις ποιά. Και τον πατάτα. Τους φοβάμαι. Μη μας την κάνουν και πάθουμε καμιά πλάκα. Νομίζω θα πρέπει να τους δώσουμε ρύζι, αν το φάνε τους έχουμε στο χέρι.

Μήτσος: Μπράβο προεδράρα μάγκα μου. Έτσι σε θέλω. Να τους σκίσουμε. Με την ξυνή θα καθαρίσω εγώ. Πάρε τον πατάτα εσύ. Ας κάνει τη μα…. και θα δεις τι θα πάθει. Θέλω όμως και από σένα να καθαρίσεις με τους μα… στο ποτάμι για να ρέει το νερό όπως σου είπα. Κράτα τη θέση καβάντζα για αργότερα. Θα έχουμε και ρεζέρβα. Για τα δεύτερα που λέμε. Καθάρισε όμως το τοπίο.

Πάμος: Ωραία, εσύ ξέρεις. Τα λέμε πάλι μεγάλε μου.

Μήτσος: Ok αδερφέ, τα λέμε. Και πάρε τα πάνω σου Πρόεδρε...








(Όλα τα παραπάνω, αν δεν ήταν χρονογράφημα, θα μπορούσαν να είναι …πραγματικά)

Κώστας ο υποκλοπέας (είμαι και εγώ...κάποιος δημότης) 





Σ.Σ.     Από σήμερα στο zitsagate ξεκινάει μια νέα στήλη.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ…
Το χρονογράφημα είναι είδος έντεχνου πεζού λόγου με λογοτεχνική συχνά χροιά· δημοσιεύεται σε εφημερίδες και σε περιοδικά· κυρίως σε εφημερίδες, αν και στην Ελλάδα τουλάχιστον ξεκίνησε από τα περιοδικά. Πρόθεσή του είναι να σχολιάσει την επικαιρότητα της κοινωνικής, της πολιτιστικής, της πολιτικής κτλ. ζωής. Κινείται δηλαδή σε κάθε κατεύθυνση και αγκαλιάζει κάθε μορφή ζωής που παρουσιάζει ευρύτερο ενδιαφέρον. Κατά πάγια συνήθεια, είναι σύντομο κείμενο ευχάριστο και καλύπτει συγκεκριμένη στήλη στην εφημερίδα ή στο περιοδικό.
Γράφεται σε τόνο εύθυμο, χαριτωμένο, χιουμοριστικό, κάποτε επικριτικό, δηκτικό άλλοτε, συχνά ειρωνικό, παραινετικό, έμμεσα ή άμεσα διδακτικό και παιδαγωγικό.
 Αυτά σημαίνουν ότι συστεγάζει αρμονικά τη χάρη και τη σκωπτικότητα, την ευφυολογία και τον κριτικό στοχασμό, την αφηγηματική ροή και τη διδακτική πρακτική, την ειρωνική διάθεση και τη σοβαρή πρόθεση.
Με την ποικιλία των θεμάτων του και των τρόπων με τους οποίους γράφεται εξασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις μιας φιλικής ευχάριστης και τακτικής επικοινωνίας χρονογράφου και κοινού.
Οι αναγνώστες το περιμένουν. Έτσι τουλάχιστον συνέβαινε και συμβαίνει, όταν εκλεκτοί χρονογράφοι θεραπεύουν αυτό το είδος του λόγου. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι συχνά χρονογράφος και αναγνώστες αναπτύσσουν μιαν ιδιότυπη σχέση που φτάνει έως και στην αλληλογραφία, όπως είναι γνωστό ότι κάποτε οι χρονογράφοι ζητούν από τους αναγνώστες τους ακόμη και θέματα για πραγμάτευση: "θεματοπραγματευτές" ονόμαζε ο γνωστός χρονογράφος Σπύρος Μελάς απλούς ανθρώπους του περιβάλλοντός του, οι οποίοι τού υποδείκνυαν θέματα για χρονογραφική πραγμάτευση.
Όπως σημειώσαμε, τα θέματα τα αντλεί ο χρονογράφος από την επικαιρότητα, την οποία και σχολιάζει: το ευχάριστο και το δυσάρεστο, το σοβαρό και το αστείο, το ευτυχές και το ατυχές περιστατικό, το ατομικό και το κοινωνικό πρόβλημα, το πνευματικό και το υλικό, το παλαιό και το νέο, το συντηρητικό και το προοδευτικό, η μορφή και η ουσία, το στατικό και το δυναμικό και όλα τα συναφή συγκροτούν πλούσιο και ανοιχτό πεδίο της θεματικής του χρονογραφήματος.