Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Απλήρωτοι εργαζόμενοι, ανήσυχοι συμβασιούχοι …

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και το μέλλον των συμβασιούχων είναι τα πρώτα θέματα που κλήθηκε να συζητήσει το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων, μετά την…
ανάδειξη του προεδρείου.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη και χθες το πρωί το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε με θέματα τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς, όπου δεν υπάρχουν καθαρίστριες, η καθυστέρηση στην πληρωμή εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και το μέλλον των συμβασιούχων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Χρήστο Μεντή, το νέο διοικητικό συμβούλιο, αλλά και ο Σύλλογος θα πρέπει να μπουν σε μία νέα αγωνιστική ρότα για να αντιμετωπίσουν την επίθεση σε καίρια εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Όπως τόνισε, στο επίκεντρο βρίσκονται τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, η πρόθεσή της για απολύσεις σε εργαζόμενους αορίστου χρόνου, αλλά και σε μόνιμο προσωπικό, η «καρατόμηση» των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, το νέο μισθολόγιο που ουσιαστικά θα είναι «φτωχολόγιο», καθώς και οι ελλείψεις σε προσωπικό.
Ο κ. Μεντής αναφέρθηκε ακόμη στη διαδικασία συγκρότησης προεδρείου, επαναλαμβάνοντας την πρόταση της παράταξης «Ενότητα» για ένα διαπαραταξιακό προεδρείο. Όπως σημείωσε, η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από τις υπόλοιπες παρατάξεις και έτσι η συγκρότηση έγινε με σχετική πλειοψηφία.


από Ανεξάρτητος