Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εν ΖΙΤΣΑ Πέμπτη 19-5-2011 : Το σημερινό άρθρο του Καρτέσιου ...

Του "Καρτέσιου" τα άρθρα τα φιλοξενούμε στο zitsagate ...
Πέμπτη 19/5/2011
 
Θαύμα ! Το MEGA ανακάλυψε ότι οι Βρυξέλλες, το ΔΝΤ και γενικώς η Τρόικα προσβάλουν την Ελλάδα και χώνονται στα εσωτερικά μας βάζοντας ως όρο τη συναίνεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Τώρα ανακάλυψε το MEGA ότι χάθηκε η εθνική κυριαρχία και διάφορα άλλα επαναστατικά που έσκουζαν ο Πρετεντέρης με τον Τσίμα και την Τρέμη. Τόσο καιρό όλα ήταν καλά και ο Στρος Καν, άγιος. Τώρα θυμήθηκαν ότι η Τρόικα έχει υποκαταστήσει την κυβέρνηση.
Όμως στο MEGA είναι γνωστό ότι δε γίνονται θαύματα. Απλώς συνεχίζουν...
την ίδια πολιτική της στήριξης στην κυβέρνηση. Αυτοί εκεί, για να μην παραδεχτούν ότι ο Παπανδρέου πάει από τη μια μακακία στην άλλη, είναι ικανοί να καταγγείλουν το Θεό επειδή μας έκανε Έλληνες και όχι Ελβετούς. Και θα το κάνουν και με αυστηρό ύφος.
Η γραμμή είναι μία. «Ποτέ δε φταίει ο Γιώργος. Πάντα φταίνε οι άλλοι». Δηλαδή, ούτε η ΝΕΤ δεν κάνει τέτοια παλαβά. Και στριμώχνουν τώρα στο MEGA τους διάφορους καλεσμένους από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΛΑΟΣ και τους ρωτάνε «Τώρα τι θα γίνει; Θα συναινέσετε ή θα καταστραφούμε;». Πολύ λογικό ερώτημα, ε;
Ένα απλό δίλημμα. Το οποίο θα καταλήξει σε ένα απλό συμπέρασμα.
Αν δεν συναινέσει η αντιπολίτευση, τότε αυτή θα φταίει για την αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων.
Διότι εκεί στο MEGA, έχουν την άποψη ότι η αντιπολίτευση κυβερνά και όχι η κυβέρνηση. Λογικό, ε; Σου λέει, δε πα να κάνει λάθη η κυβέρνηση. Δε πα να βρίζει όλη μέρα ο Πεταλωτής τη ΝΔ και ο Πάγκαλος το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν.
Το ίδιο ακριβώς λέει και η κυβέρνηση. Εμείς τα κάναμε όλα μια χαρά. Τώρα ελάτε και οι υπόλοιποι να τα χαρούμε μαζί.
Μία συγγνώμη – ΜΙΑ – δεν έχει ζητήσει ακόμη ο πρωθυπουργός. Μία συγγνώμη – ΜΙΑ – δεν έχει ζητήσει ακόμη κανένας υπουργός για λανθασμένους χειρισμούς.
Είναι παλαβό όλο αυτό που συμβαίνει. Ακόμη θεωρούν ότι είναι μια επιτυχημένη κυβέρνηση! Και το έλλειμμα, μέσα στα πλαίσια των επιτυχιών, έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2009.
Αυτοί έχουν ξεπεράσει τα όρια της έννοιας του καθεστώτος. Νομίζουν ότι είναι παντοτινοί. Αιώνιοι. Χαρισματικοί. Θεόσταλτοι. Μοναδικοί. Ξεχωριστοί. Που ‘σαι Σοφοκλή να γράψεις την πράσινη τραγωδία. Που είσαι Αισχύλε να κάνεις μεγαλειώδες come back με τον «Έλληνα Δεσμώτη». Τα καλύτερα χάνετε.
Βέβαια, μην τα ρίχνουμε όλα στην κυβέρνηση. Έτοιμος είναι ο Σαμαράς να πει ναζιάρικα το «ναι». Κωλοτρίβεται με τον Παπανδρέου στα τηλέφωνα. Και «ναι, αλλά μ’ αγαπάααας;» και «πόσο μ’ αγαπάαααααας;» και «τι θα μου δώσεις για να συναινέεεεεεεσω, εεεεεε;».
Το είπε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Με τ’ αυτάκια μου τον άκουσα. «Είμαστε πιο μπροστά από το ΠΑΣΟΚ στις ιδιωτικοποιήσεις κι ας έχουμε πολιτικό κόστος. Συμφωνούμε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ». Τα είπε, τον άκουσα.
Αυτοί τα έχουν βρει, ας μη γελιόμαστε. Τους ρόλους τους παίζουν. Θα έταξαν μελλοντική κυβέρνηση στον Αντώνη έτσι και στηρίξει το Μνημόνιο κι όλα μια χαρά. Στο τέλος θα μας πει και η ΝΔ ότι ψηφίζει τα βασικότερα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για να σωθεί η χώρα, θα αρνηθεί να ψηφίσει τίποτε μικρολεπτομέρειες κι όλα μέλι – γάλα.
Δηλαδή, πώς το λένε, έχει κανείς τον Σαμαρά για αντιστασιακό; Τον έχετε να πουλήσει μούρη στην ευρωομάδα του και να πει όχι; Τον έχετε πιο έξυπνο από τον Γιώργο; Πιο macho; Μην τρελαθούμε εντελώς τώρα.

στο zitsagate αλλά με υπογραφή : ... Καρτέσιος – Πέμπτη 19/5/2011