Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο με 43 θέματα...

Κυριαρχεί το θέμα της αντικατάστασης του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ.
Με 43 (!!!) θέματα στην ημερήσια διάταξη συγκαλείται την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 στις 20:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας σε μια πολύ ουσιαστική συνεδρίαση.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις από πλευράς επιθεωρητών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το με Α.Π. 474/44579/26-5-2014 έγγραφο που έστειλε στο Δήμο Ζίτσας το Υπουργείο, ο Δήμος Ζίτσας “οδεύει” προς την αντικατάσταση του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ.
Βέβαια όσο επιβεβλημένη και αν είναι μια τέτοια κίνηση, εικάζεται ότι θα συναντήσει σοβαρές πολιτικές αντιδράσεις και εντονότατες πιέσεις από πλευράς Περιφέρειας και Πλιάκου. Οι δύο αυτές πλευρές έχουν στενή...
συνεργασία με το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ, για το οποίο τόσο οι επιθεωρητές του Υπουργείου, όσο και η πορισματική έκθεση της αρμόδιας επιτροπής διαπίστωσαν ότι δεν τήρησε την νόμιμη διαδικασία σε σειρά θεμάτων.
Αυτές τις πιέσεις φαίνεται ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή Ρογκότη δεν δείχνει διατεθειμένη να τις παρακάμψει (πολλοί λόγοι ψιθυρίζονται) παρά τις εντολές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χρησιμοποιώντας πιθανά διάφορα προσχήματα.
Από την άλλη η “έκθεση- καταπέλτης” για τον ΤΟΕΒ δεν φαίνεται να αφήνει περιθώρια αναβολής. Έτσι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (20ο θέμα) το ζήτημα αυτό θα κυριαρχήσει.
Άλλα θέματα είναι η νέα παράταση για τη “Πλατεία Μάντρας” στην Ελεούσα, που άρχισε επί Δημαρχίας Βλέτσα και θα παραδοθεί επί Δημαρχίας Πλιάκου (!!!!!!!!) καθώς και η αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου. Τα υπόλοιπα θέματα είναι υπηρεσιακά.

Αναλυτικά όλη η Ημερήσια Διάταξη