Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Στο ΦΕΚ η απόφαση για το Ελληνικό σήμα στα γαλακτοκομικά. Ελληνική πρώτη ύλη και επεξεργασία. Οι προϋποθέσεις...

    Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε χθες, 5 Ιουνίου ο Κανονισμός Απονομής Ελληνικού Σήματος στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. 
    Σύμφωνα με όσα αναφέρει για να φέρουν το σήμα τα γαλακτοκομικά θα πρέπει: 
α) το γάλα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων να προέρχεται από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, 
β) οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και συσκευασίας γάλακτος, καθώς και οι...
εγκαταστάσεις παραγωγής και συσκευασίας γαλακτοκομικών προϊόντων, να εδρεύουν στην Ελλάδα και 
γ) τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως συστατικά σε άλλα προϊόντα, να είναι ελληνικής προέλευσης.

    Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που είναι πιστοποιημένες και καταχωρισμένες στο «Μητρώο εγκεκριμένων επιχειρήσεων και δικαιούχων χρήσεως των ενδείξεων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε.» που τηρεί ο ΕΛ.Γ.Ο.−ΔΗΜΗΤΡΑ για την παραγωγή ή/και συσκευασία ή/και εμπορία ελληνικών τυριών Π.Ο.Π., καταχωρίζονται αυτοδίκαια στο Μητρώο και δικαιούνται τη χρήση του Ελληνικού Σήματος, μετά την υποβολή της Αίτησης.

Επιπλέον γίνεται γνωστό ότι το Ελληνικό Σήμα πρέπει να τοποθετείται επί των:
  1. μέσων συσκευασίας των προσυσκευασμένων προϊόντων 
  2. μονάδων παραγωγής (κεφάλι, βαρέλι, δοχείο κ.λπ.) των τυροκομικών προϊόντων που διατίθενται στην κατανάλωση 
  3. αυτόματων πωλητών χύμα θερμικά επεξεργασμένου γάλακτος προς πόση.
Δείτε ---> εδώ την σχετική απόφαση

agrotypos