Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Κασσής για την λυματολάσπη του άντρα της Τατιάνας: «Οργή και αγανάκτηση, για την “ετσιθελική” και αυταρχική απόφαση»…

«Να αποτραπεί! Ο Περιφερειάρχης και η Αποκεντρωμένη προσπαθούν να αποτελειώσουν την ήδη επιβαρυμένη περιοχή με το εργοστάσιο λυματολάσπης» 
κλικ για zoom
    Λάβρος ο Βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής κατά της Περιφέρειας, για την μονάδα λυματολάσπης του άντρα της αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη
    Με σημερινή του ανακοίνωση χαρακτηρίζει ετσιθελική και αυταρχική την εγκριτική απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ απευθυνόμενος και στην Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Ηπείρου κ. Βίκυ Ευταξά, καθώς και στους αρμόδιους υπαλλήλους, κάνει λόγο για «παραπομπή ενώπιον του Νόμου».
    «Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η...
«ετσιθελική» και αυταρχική απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να δώσει έγκριση» λέει ο κ. Κασσής τονίζοντας ότι η δραστηριότητα αυτή «δεν επιτρέπεται» στη συγκεκριμένη περιοχή της Ελεούσας.
    Προαναγγέλλοντας την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για το μείζον αυτό ζήτημα, ο κ. Κασσής επισημαίνει «Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους Νόμους και την ποιότητα ζωής των πολιτών» και χαρακτηρίζει την εγκριτική θέση της Περιφέρειας ως προσπάθεια να αποτελειώσουν την ήδη επιβαρυμένη περιοχή με το εργοστάσιο λυματολάσπης και ζητά την άμεση ανάκληση.

Ο κ. Μιχ. Πλιάκος
    Ασφαλώς η έντονη αντίδραση και οργή του κ. Μιχ. Κασσή δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την υλοποίηση της Ελεουσοκτόνας επένδυσης του άντρα της κ. Τατιάνας.
    Ταυτόχρονα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η θέση των νεοεκλεγέντων εξ Ελεούσας δημοτικών συμβούλων με τον κ. Μιχ. Πλιάκο, ο οποίος ως τώρα δεν καταδίκασε, ούτε τοποθετήθηκε αρνητικά για τη συγκεκριμένη μονάδα λυματολάσπης, διατηρώντας παράλληλα στενή πολιτική συνεργασία με την Τατιάνα.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση του κ. Μιχάλη Κασσή:

    «Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η «ετσιθελική» και αυταρχική απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να δώσει έγκριση για κατασκευή μονάδας επεξεργασίας προϊόντων αστικών λυμάτων στα όρια των Δήμων Ζίτσας και Ιωαννιτών. Ζητώ άμεσα να ανακληθεί.

    Είναι μια ενέργεια που καταπατά περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ΝΑΤURA 2000 και είναι εντός της Ζ.Ο.Ε 1 Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με στοιχείο 1, κάτι που σημαίνει πως η υπαίθρια κομποστοποίηση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το διάταγμα ΠΔ 5-5-89.

    Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη λόγω του βιολογικού καθαρισμού. Τώρα ο Περιφερειάρχης και η Διοίκηση της Περιφέρειας προσπαθούν να την αποτελειώσουν με το εργοστάσιο λυματολάσπης.

    Επίσης, θεωρώ υποχρέωση του Δήμου Ιωαννιτών και του Δήμου Ζίτσας, έστω και τώρα, να αντιδράσουν δυναμικά και να κινητοποιηθούν, έτσι ώστε να αποτραπεί η δημιουργία του εργοστασίου.

    Παράλληλα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας, οφείλει να προστατέψει το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής θέτοντας το θέμα και στον Υπουργό Περιβάλλοντος, κάτι το οποίο θα κάνω και εγώ προσωπικά το επόμενο διάστημα. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους Νόμους και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

    Όλοι όσοι θεωρούν εαυτούς υπεράνω του Νόμου πρέπει να βρεθούν ενώπιόν του.»