Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

ΣΑΚΗΣ ΒΛΕΤΣΑΣ: Αρχίζει να φαίνεται ανεπάρκεια …

"Αναδεικνύονται σιγά – σιγά σε “πατριάρχες” των μικροαναθέσεων"
  Πολλές αρνητικές και ελάχιστες θετικές ενέργειες καταλογίζει στην δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας και στον Δήμαρχο κ. Δ. Ρογκότη ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σάκης Βλέτσας. «Ο κ. Ρογκότης δεν συνειδητοποίησε πόσους καρπούς για τα χωριά και τους δημότες έχει το δένδρο του Δήμου Ζίτσας. Πάτησαν πάνω στο παχύ χαλί που στρώσαμε εμείς, με έτοιμες για ένταξη μελέτες 20,0 εκ. € και προσπαθούν να τις εντάξουν (9,0 εκ. € η αποχέτευση ακαθάρτων της Ελεούσας, 2,5 εκ. € τα δίκτυα ύδρευσης των χωριών, 3,0 εκ. € η σύνδεση της Βλαχόστρατας με την Ιόνια, 7,0 εκ. € η νέα χάραξη της 13ης Ε.Ο. κλπ.). Αυτό είναι και το μόνο θετικό στοιχείο στην υπηρεσιακή τους προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του Καλλικράτη » δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Βλέτσας με την συμπλήρωση του 1ου τριμήνου της νέας δημοτικής αρχής. 
   Συνεχίζοντας ο κ. Βλέτσας αναφέρθηκε στα οικονομικά : «Ο νέος Δήμος Ζίτσας ξεκίνησε με καλές οικονομικές προοπτικές. Μόνο από τον πρώην Δήμο Πασσαρώνος, βρήκε σημαντικό πλεόνασμα. Συγκεκριμένα βρέθηκαν μετρητά στο ταμείο 1.055.536 €, πλέον 1.353.581 € που έχει να λαμβάνει έσοδα βεβαιωμένα και εισπρακτέα και πλέον 200.000 € από έσοδα λατομείων του 2010. Σύνολο 2,6 εκ. € έναντι πολύ λιγότερων υποχρεώσεων».
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο κ. Βλέτσας για την ως τώρα πορεία της δημοτικής αρχής: «Η δημοτική αρχή βαδίζει τρεκλίζοντας. Ο κ. Ρογκότης πρωτοτυπώντας, κατάφερε πριν συμπληρωθεί το 1ο τρίμηνο, να τροποποιήσει τρείς φορές την απόφαση για τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων (απόφ. 1,150,167/2011). Αναλογιστείτε ...

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Στο πλευρό του Βαγ. Αργύρη ο Γιώργος Παργανάς

     Συνεργάτης του Βαγ. Αργύρη θεωρείται πλέον ο πρώην Δήμαρχος Μολοσσών Γιώργος Παργανάς. Είναι ο υπεύθυνος άνθρωπος - κλειδί της γραμματείας της παράταξης "Ήπειρος τόπος να ζείς" που είχε επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Αργύρη στις πρόσφατες  Περιφεριακές εκλογές στην Περιφέρεια Ηπείρου.
    Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Παργανάς ήταν δημοτικός σύμβουλος και στενότατος συνεργάτης του πρώτου σε σταυρούς Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων Μιχάλη Παντούλα, όταν ο κ. Παντούλας ήταν Δήμαρχος του Δήμου Μολοσσών. Μόλις ο κ. Παντούλας εκλέχθηκε Βουλευτής τον διαδέχθηκε στο Δήμο ο κ. Παργανάς.  
      Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η "μεταγγραφή" οφείλεται στην στήριξη που παρείχε προεκλογικά ο κ. Παργανάς στον νέο δήμαρχο Ζίτσας κ. Δ. Ρογκότη που διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Αργύρη.

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Τι λέει ο Ρογκότης για τις σοβαρές καταγγελίες του Βούζα ...

  Απολογητικός είναι ο κ. Δημ. Ρογκότης στην απάντησή του για τις σοβαρότατες καταγγελίες που έκανε χθές ο κ.  Χρυσόστομος Βούζας για κατατμήσεις έργων, απευθείας αναθέσεις, "εκτέλεση" της διαφάνειας κλπ. στο Δήμο Ζίτσας.
  Συγκεκριμένα η πλήρης απάντηση είναι : "Με έκπληξη λάβαμε γνώσημέσω των τοπικών εφημερίδων των Ιωαννίνων στα φύλλα της 22ας Μαρτίου 2011 την ανακοίνωση της παράταξης ‘’ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ με επικεφαλής της τον Χρυσόστομο Βούζα, μέσω της οποίας κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για το τεχνικό πρόγραμμα που κατάρτισε για το έτος 2011. Επειδήφαίνεταιότιοκ.Βούζαςαποδέχεταιτην αδιαμφισβήτητηήτταπουυπέστηοίδιοςκαιηπαράταξήτουκατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Μαρτίου 2011, στην οποία η κριτική του απέναντι στη Δημοτική Αρχή συνάντησε την πλήρη απαξίωση και την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων ακόμη και αυτών της δικής του παράταξης, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής προς γνώση και συμμόρφωση όσων αιρετών της Αυτοδιοίκησης δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο που τους έχουν αναθέσει οι δημότες του Δήμου Ζίτσας. Στη διαδικασία κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2011 η Δημοτική Αρχή ακολούθησε διαδικασίες που σπανίζουν και συνάδουν με την απόλυτη διαφάνεια, αναλογιζόμενη τις ιεραρχικές ανάγκες των Τοπικών Κοινοτήτων σε συνδυασμό με την υπάρχουσα σκληρή οικονομική κατάσταση που ...

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

ΒΟΥΖΑΣ:Οι απευθείας αναθέσεις έργων θα ζημιώσουν το Δήμο Ζίτσας

Τα εννέα στα δέκα έργα που περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ζίτσας θα εκτελεστούν με απευθείας αναθέσεις, όπως αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
      Απόφαση η οποία ουσιαστικά «εκτελεί» κάθε έννοια διαφάνειας, νομιμότητας και σεβασμού απέναντι στους κατοίκους της περιοχής. Αυτό επισημαίνει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» της Ζίτσας Χρυσόστομος Βούζας, ο οποίος, με αφορμή την πρόσφατη αυτή απόφαση, η οποία προβλέπει υλοποίηση του 89% των τεχνικών έργων στο Δήμο με απευθείας ανάθεση, κάνει λόγο για «σκάνδαλο, για ...

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Μέ ένταση ψηφίστηκε από την πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα 2011

       Μόνο με τις ψήφους της παράταξης του κ. Ρογκότη ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2011 του Δήμου Ζίτσας.
      Καθολικά το καταψήφισε σύσωμη η αντιπολίτευση.
     Τόσο ο κ. Σάκης Βλέτσας, όσο και οι κ. Χρυσόστομος Βούζας και κ. Τάκης Τζίμας άσκησαν έντονη κριτική για την λογική των απ΄ ευθείας αναθέσεων και των κατατμήσεων των έργων.
       Αναλυτικά όλα τα προτεινόμενα έργα του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ζίτσας του έτους 2011 εδώ : http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimoszitsas/ada/4Α1ΤΩΡΓ-Η